1. Depoziteaz-o in congelator
E probabil cea mai buna solutie pentru a mentine painea chiar si cateva saptamani. Inveleste painea in folie alimentara din plastic si introdu-o in congelator. Cand o vei scoate, va fi suficient sa o lasi cateva ore la temperatura camerei si vei avea paine proaspata ca atunci cand ai copt-o. Consum-o imediat si nu o recongela.
2. Pastreaza-o alaturi de o tulpina de telina
O alta solutie pe care prea putina lume o stie este sa introduci in punga in care pastrezi painea o tulpina de telina. Aceasta previne uscarea painii si ii pastreaza gustul dulce.
3. Depoziteaz-o intr-un bufet
Chiar daca nu ti se pare o solutie tocmai buna, trebuie sa stii ca depozitarea painii la temperatura camerei este o solutie perfecta, intrucat isi pastreaza foarte bine calitatile. Evident, trebuie sa indeplinesti cateva conditii, mai exact, sa o invelesti intr-o punga din plastic astfel incat sa nu o expui la aer si la umiditate, dar si sa o tii la adapost de lumina.
Sursa foto: plushare.com