Sfaturi culinare

#trucuri paste vara #retete vara paste #paste vara #paste vegetariene

Trucuri de vara in prepararea retetelor de paste sau spaghetti

Daca esti un mare fan al pastelor, este timpul sa asortezi retetele lor cu sezonul de vara, cand mancarea pe care o consumi trebuie sa fie hranitoare, racoritoare si foarte putin calorica, astfel incat sa nu "cada greu" nici stomacului, nici siluetei! Renunta la bacon, parmezan, carne tocata si alte ingrediente "grele" si transforma retetele de vara cu paste sau spaghetti intr-un festin al aromelor si parfumurilor de condimente si legume proaspete!

Alege paste sau spaghetti din cereale integrale!


Inainte de a te apuca de prepararea pastelor, opteaza pentru produse de calitate si foarte sanatoase. Alege sortimente de paste sau spaghetti din cereale integrale, pentru energie si vitalitate, dar si pentru a reduce un pic aportul caloric furnizat organismului in urma consumului lor.

Prepara pastele in stil vegetarian!


Legumele se gasesc din abundenta pe toate tarabele din piete si este pacat sa nu profiti de ele pentru a garnisi pastele tale preferate. Fa combinatii inedite de legume si arome, intrucat retetele de paste sunt versatile si deschise oricaror ingrediente..

Inlocuieste carnea si baconul cu fructe de mare!


Daca pastele vegetariene nu sunt pe placul tau, poti opta pentru adaugarea fructelor de mare in retete. Acestea ofera pastelor un gust exotic si revigorant de vara si pot inlocui cu succes carnea tocata a bologneselor sau baconul gras al pastelor milaneze.

Prepara dressinguri racoritoare pentru paste!


Dressingul invaluie pastele si ingredientele din acestea in arome si gusturi dintre cele mai diverse. Vara, este indicat sa optezi pentru dressinguri usoare, pe baza de rosii, iaurturi, lamaie, ulei de masline si multe condimente aromate si racoritoare.

Transforma-le in salate revigorante!


Vara, se mananca salate reci si racoritoare. Pastele pot fi transformate intr-o astfel de reteta, daca le garnisesti cu ingrediente pentru salata si un dressing racoritor de vara.

Nu te zgarci cu mirodeniile si condimentele!


Substituie gustul baconului afumat, al parmezanului subtil si al altor ingrediente "grele" pe care le folosesti frecvent in sezonul rece, cu cel al condimentelor si mirodeniilor proaspete, de sezon: cimbru, patrunjel, menta, coriandru, piper, boia etc.

Sursa foto: Bakersroyale.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete