Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #bucatar #gatit

Tu esti un bucatar mandru de tine?

Gatitul este adesea o necesitate si mai rar o placere. Felul in care te simti in bucatarie atunci cand gatesti se reflecta in calitatea preparatelor tale si poate face diferenta intre o mancare grozava si una pur si simplu comestibila. Cand ai incredere in tine si iti face placere sa gatesti, timpul petrecut in bucatarie devine calitativ. Afla cum sa fii un bucatar mandru de tine si sa valorifici timpul pe care il petreci facand mancare.

Exista mai multe modalitati de a transforma gatitul intr-o experienta frumoasa, plina de recompense:


1 Cumpara carti de bucate ale marilor bucatari


Pentru a gati relaxat, nu trebuie niciodata sa-ti impui standarde prea inalte si sa te compari cu bucatarii profesionisti. Este meseria lor sa gateasca si, prin urmare, nu are rost sa te stresezi ca nu-ti iese un preparat complex.

In schimb, poti invata din cartile lor de bucate o multime de tehnici si secrete culinare. Julia Child poate fi o varianta clasica, Sanda Marin sau Radu Anton Roman o varianta traditional romaneasca, Jamie Oliver o varianta moderna etc. Alege o carte de bucate cu preparate conform gusturilor si intereselor tale pentru a te asigura ca le vei incerca in bucataria ta.


2 Invata retete din familie


Cand iti reuseste o prajitura dupa reteta bunicii, este imposibil sa nu ai sentimentul de mandrie si recunostinta pentru cunostintele transmise de la o generatie la alta. Invata retete de la cei dragi din familie si gatitul va fi o bucurie.


3 Invata reguli de baza si apoi specializeaza-te pe ceva


Pentru a fi un bucatar mandru de tine, este esential sa cunosti regulile de baza ale gatitului. Apoi, le poti incalca prin creativitate. Dupa ce cunosti regulile de baza, specializeaza-te pe un domeniu. Poti face, de exemplu, cele mai bune muraturi, paste sau chifle. Cand exista un tip de preparat pe care il stapanesti bine, iti este mult mai usor sa te perfectionezi si in alte retete.


4 Investeste in accesorii si aparate de bucatarie


Motiveaza-te in bucatarie prin folosirea unor accesorii si aparate de calitate. Un mixer, o oala sub presiune, un set de forme pentru prajituri, cutite speciale pentru curatat si ornat sunt cateva lucruri care te ajuta sa devii un bucatar bun. Cumpara numai acele produse pe care le folosesti, pentru ca investitia sa fie justificata practic, nu doar sa-ti faci bucataria sa arate bine.

Sursa foto: insidefortlauderdale.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului