Sfaturi culinare

#cumparare portocale # portocale copate # alegere portocale #portocale

Tu stii cum sa alegi portocalele? Iata cum iti dai seama cand sunt coapte

De cate ori nu ti s-a intamplat sa cumperi portocale si sa constati apoi ca acestea nu sunt bine coapte? Desi multi considera ca portocalele sunt acre de felul lor, insa cand acestea sunt coapte, au un gust dulce, placut si sunt doar foarte putin acrisoare.

 

Daca nu stii cum sa-ti dai seama cand o portocala este coapta, inainte de a o desface iti spunem noi la ce trebuie sa fii atent.

Primul semn ca acestea sunt copate este greutatea fructului. Cu cat sunt mai coapte, acestea sunt mai zemoase, prin urmare si mai grele.

Uita-te cu atentie la coaja. Aceasta trebuie sa fie lucioasa si sa emane un miros puternic in momentul in care o zgarii usor cu unghia.

In plus, pentru a vedea daca portocalele sunt coapte trebuie sa ne uitam pe "floarea" portocalei care se afla in patea opusa coditei. Asadar, cu cat aceasta este mai deschisa, cu atat portocala este mai coapta, potrivit realitatea.net.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare