Sfaturi culinare

#cum il folosesti #unt de cocos #ulei de cocos #alegere #nuca de cocos

Uleiul si untul de cocos – cum le poti folosi la gatit si cum le alegi pe cele mai sanatoase

Untul si uleiul de cocos au devenit tot mai populare si in Romania. Multe persoane doresc sa le foloseasca in prepararea diverselor retete, deoarece aceste doua produse sunt foarte sanatoase, insa putini sunt cei care stiu cum sa le aleaga pe cele mai sanatoase si cum sa le foloseasca in retete.

Diferenta dintre uleiul si untul de cocos

Uleiul si untul de cocos sunt adesea confundate, sau, din contra, unele persoane considera ca sunt unul si acelasi lucru. Total gresit! Uleiul si untul de cocos sunt produse total diferite.

Uleiul de cocos este extras din nuca de cocos si este lichis. Daca este depozitat insa la rece, acesta devine solid, asemeni uleiului de palmier. Din aceasta cauza este confundat adesea cu untul de cocos.

In schimb, untul de cocos este obtinut din intrega pulpa de nuca de cocos, care este maruntita foarte bine si transformata intr-o pasta fina.

Cum alegi uleiul si untul de cocos

Pe piata exista numeroase tipuri de ulei de cocos sau de unt de cocos. Nu toate sunt insa 100% naturale. Iata la ce trebuie sa fii atent cand le alegi.

1. Opteaza pentru ulei sau unt de cocos extravirgin, 100% natural sau pur. Acestea sunt cele mai putin procesate si isi pastreaza calitatile naturale si nutritionale, nealterate.

2. Ai grija ca acestea sa fie obtinute prin presare la rece.

3. Acorda atentie si ambalajului. Opteaza pentru produse ambalate in recipiente de sticla. Recipientele de plastic sau metal altereaza atat gustul cat si calitatea produselor.

Cum folosesti untul si uleiul de cocos in bucatarie

Untul si uleiul de cocos sunt produse diferite si au intrebuintari diferite.

Uleiul de cocos poate fi folosit pentru prajeli, si in retetele de mancaruri, placinte ori prajituri. Practic, poate inlocui uleiul normal, in orice reteta, atata timp cat iti place gustul acestuia in reteta respectiva, deoarece schimba usor, gustul preparatelor, insa le face mai sanatoase.

In schimb, untul de cocos poate fi folosit cu succes in retetele de prajituri, fursecuri, cornulete si alte deserturi. Acesta poate inlocui untul normal si in prepararea retetelor sarate, a omletelor, soufle-urilor, etc.

Sursa foto: diamondherbs.co

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului