Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #usturoi # utilizare in bucatarie

Utilizari practice pentru usturoi in bucatarie

Usturoiul este un condiment care aromeaza si da gust mancarii, oferind totodata o valoare nutritionala importanta. Iti prezentam in continuare cateva utilizari practice pentru usturoi in bucatarie.

Infuzie de ulei cu usturoi
 

Infuzia de ulei cu usturoi reprezinta un ingredient parfumat, pe care este bine sa-l ai mereu la indemana in bucatarie. Curata 2-3 catei de usturoi si apasa peste acestia cu latul unui cutit, astfel incat usturoiul sa-si elibereze aroma. Pune-i intr-un recipient de sticla si toarna 500 de ml de ulei de masline extravirgin .
 

Paine cu usturoi
 

Una dintre cele mai "vinovate" placeri in bucatarie este painea aromata cu usturoi. Foloseste unt sau ulei de masline, zeama de lamaie si putin patrunjel. Fa o compozitie din aceste ingrediente si unge painea, apoi freaca feliile cu usturoi si da-le la cuptor. Musafirii si familia ta va savura fiecare felie de paine prajita, calda si aromata cu usturoi!
 

Sosuri pe baza de usturoi
 

Multe sosuri se prepara sau se pot prepara cu usturoi. Aceasta planta aromatica este perfecta pentru sosurile care se pregatesc la mancaruri precum fripturi, fructe de mare, legume, orez etc. Usturoiul poate fi adaugat crud sau gatit. Pentru a-i pastra proprietatile, este bine sa-l zdrobesti usor, cu latul unui cutit.
 

Chipsuri de usturoi
 

Vrei sa pregatesti ceva de rontait pentru a avea cand te uiti la televizor? Ce-ai spune de un castron cu chipsuri din ... usturoi? Acesta se taie in felii foarte subtiri care se fierb in lapte, in mai multe etape, dupa care se prajesc in ulei si se condimenteaza cu sare. Chispurile din usturoi sunt inedite si gustoase.
 

Inghetata de usturoi
 

Unul dintre cele mai inedite moduri de a folosi usturoiul in bucatarie este sa pregatesti o inghetata de usturoi. Pe langa ingredientele obisnuite, precum smantana, laptele si ouale, se folosesc si alte ingrediente: miere, piper, sare si, bineinteles, usturoi tocat. Inghetata de usturoi poate fi servita la un piure de cartofi sau la o mancare pe baza de carne. Cremoasa si aromata, inghetata ofera acel contrast de textura si temperatura care realizeaza un echilibru perfect pentru preparatul respectiv.

  •   2011-08-16
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii