Totusi, poti pune in practica un truc genial, care te va ajuta sa pastrezi banenele proaspete mai mult de 15 zile.
Dupa ce ajungi cu ele acasa, scoate-le din punga de plastic si pastreaza-le intr-un loc unde sa fie o temperatura cuprinsa intre 12 si 22 de grade. Bananelor nu le place frigul, dar nici caldura excesiva.
Daca bananele au coaja prea verde, pentru a le accelera coacerea infasoara-le intr-o foaie de ziar. Daca, dimpotriva, fructele tale sunt foarte coapte, pune-le la frigider, pentru a le incetini coacerea.
Coaja bananelor nu se innegreste daca:
1. Nu lasi niciodata bananele langa alte fructe coapte, cum ar fi merele sau perele. Cand se coc, aceste fructe degaja etilena, un gaz care accelereaza procesul de rumenire.
2. Agati bananele de un carlig pe perete, astfel incat acestea sa intre doar in contact cu aerul si sa nu se coaca prea tare. De asemenea, retine ca poti inveli bananele intr-o carpa sau o punga de plastic si pune intr-o zona a frigiderului care nu este foarte rece. De preferat, in sertarele de jos.
3. Infasori tulpina bananelor in folie de plastic sau folie de aluminiu, pentru a preveni intrarea oxigenului si accelerarea rumenirii fructelor.
In plus, nu uita ca, desi bananele sunt coapte, ele raman comestibile si pot fi incorporate in deserturile tale gourmet, smoothie-uri si salate de fructe. O banana rumenita este automat mult mai dulce, fiind ideala pentru retetele fara zahar.