Sfaturi culinare

#usurare gatit #coaja #fructe #parmezan #sfaturi culinare #apa minerala #legume

Vrei sa te bucuri de retete gustoase preparate acasa? Iata de ce trebuie sa tii cont

Indiferent daca esti bucatar amator sau iti petreci ore intregi in bucatarie, incerand sa prepari cele mai rafinate mancaruri, intotdeauna vei avea lucruri noi de invatat. Iata cateva sfaturi utile, de la bucatarii priceputi ai lumii, menite sa iti usureze viata in bucatarie.

Citeste integral reteta

Este foarte important sa citesti o reteta pana la capat inainte sa te apuci sa gatesti. Cand te grabesti sa pregatesti cina poti sa sari peste o etapa, crezand ca ai totul in minte, dar nu este deloc asa. De aceea, este bine sa citesti reteta, potrivit lui Emilie Bousquet-Walshe, Chef al unui restaurant celebru din New York, citata de lifehacker.com.

Folosete ingrediente de sezon

Un sfat pretios dat de numerosi bucatari este sa gatesti cu fructe si legume de sezon. Nu doar ca vei face economie la buget, dar aceste ingrediente sunt si sanatoase si gustoase. Chef Gregory Gourdet, Chef al unui restaurant cunoscut din Portaland, SUA, spune ca "trebuie sa folosesti ingrediente de sezon, pentru o savoare maxima a mancarii. Nu trebuie sa mai adaugi si alte ingrediente, ca sa le imbunatatesti gustul, ceea ce inseamna ca salvezi timp, dar si calorii".

Nu curata legumele si fructele de coaja

In coaja legumelor si a fructelor "se ascund" cele mai multe vitamine si minerale, atat de necesare pentru organism. De aceea, nu mai curata de coaja fructele, fie ca sunt pentru compot sau le utilizezi la salata. Nu curata nici legumele, precum castravetii, rosiile sau morcovii, ci doar spala-le foarte bine. Indeparteaza doar coaja legumelor care nu pot fi gatite altfel.

Parmezanul, la temperatura camerei

Cand folosesti parmezanul, fie ca sa pregatesti pizza, fie pentru o salata, scoate-l din frigider cu o ora inainte de a te apuca de gatit. Acesta se rade mult mai bine daca a fost tinut la temperatura camerei. Si carnea pentru gratar trebuie sa fie la temperatura camerei in momentul in care te apuci sa o gatesti, spun expertii in bucatarie.

Fierberea fasolei uscate

Stiai ca fasolea uscata se gateste mai repede daca este fiarta cu apa minerala? De asemenea, fasolea uscata trebuie lasata la inmuiat, in apa rece, cu o noapte inaite de a o gati.

Sursa foto: betterfedfood.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului