Citeste integral reteta
Este foarte important sa citesti o reteta pana la capat inainte sa te apuci sa gatesti. Cand te grabesti sa pregatesti cina poti sa sari peste o etapa, crezand ca ai totul in minte, dar nu este deloc asa. De aceea, este bine sa citesti reteta, potrivit lui Emilie Bousquet-Walshe, Chef al unui restaurant celebru din New York, citata de lifehacker.com.
Folosete ingrediente de sezon
Un sfat pretios dat de numerosi bucatari este sa gatesti cu fructe si legume de sezon. Nu doar ca vei face economie la buget, dar aceste ingrediente sunt si sanatoase si gustoase. Chef Gregory Gourdet, Chef al unui restaurant cunoscut din Portaland, SUA, spune ca "trebuie sa folosesti ingrediente de sezon, pentru o savoare maxima a mancarii. Nu trebuie sa mai adaugi si alte ingrediente, ca sa le imbunatatesti gustul, ceea ce inseamna ca salvezi timp, dar si calorii".
Nu curata legumele si fructele de coaja
In coaja legumelor si a fructelor "se ascund" cele mai multe vitamine si minerale, atat de necesare pentru organism. De aceea, nu mai curata de coaja fructele, fie ca sunt pentru compot sau le utilizezi la salata. Nu curata nici legumele, precum castravetii, rosiile sau morcovii, ci doar spala-le foarte bine. Indeparteaza doar coaja legumelor care nu pot fi gatite altfel.
Parmezanul, la temperatura camerei
Cand folosesti parmezanul, fie ca sa pregatesti pizza, fie pentru o salata, scoate-l din frigider cu o ora inainte de a te apuca de gatit. Acesta se rade mult mai bine daca a fost tinut la temperatura camerei. Si carnea pentru gratar trebuie sa fie la temperatura camerei in momentul in care te apuci sa o gatesti, spun expertii in bucatarie.
Fierberea fasolei uscate
Stiai ca fasolea uscata se gateste mai repede daca este fiarta cu apa minerala? De asemenea, fasolea uscata trebuie lasata la inmuiat, in apa rece, cu o noapte inaite de a o gati.
Sursa foto: betterfedfood.blogspot.com