Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #deserturi #gluten #deserturi fara gluten #retete fara gluten

10 deserturi fara gluten

Deserturile fara gluten sunt gustoase si sanatoase si nici nu sunt greu de preparat. Iata cateva exemple de deserturi fara gluten pe care le poti prepara foarte usor la tine acasa.


1. Prajitura de capsune

Acest desert este gustos si usor de realizat Foloseste piscoturi pentru blat, adauga capsune taiate bucatele si orneaza-l cu frisca. Este un desert pe care toata lumea il va iubi.


2. Tort cu migdale si unt de arahide

Acesta este un desert potrivit pentru orice ocazie. Pentru prepararea lui ai nevoie de ingredientele specifice acestui tip de desert la care adaugi unt de arahide si migdale. Se prepara foarte usor si este delicios.


3. Serbet

Pentru realizarea acestui desert fara gluten, ai nevoie doar de cinci ingrediente: lapte, zahar, smantana, portocale si esenta. Cu ajuorul acestor ingrediente vei pregati foarte usor desertul copilariei tale.


4. Tort cu glazura de ciocolata

Acest tort fara gluten este potrivit pentru a celebra zilele de nastere sau zilele onomastice. Este un desert gustos, atat pe placul copiilor, cat si al celor mari.


5. Bezele din zahar

Aceste prajituri delicioase se fac cu ajutorul a doua ingrediente: oua si zahar. Se bat albusurile foarte bine, dupa care se adauga zaharul si se amesteca pana se obtine o spuma compacta. Se pune compozitia intr-un cornet si se formeaza bezele in tava.


6. Tarta din fructe de padure

Acest desert fara gluten este racoritor si, desi pare pretentios si greu de facut, se pregateste destul de usor. Cu pasiune si rabdare poti sa realizezi foarte repede o tarta din fructe de padure.


7. Prajitura ingerilor

Acest desert este foarte popular in Statele Unite ale Americii. Numele i se datoreaza faptului ca este extrem de pufos. Poti sa adaugi capsune pentru a obtine mai mult gust si savoare.


8. Budinca din grapefruit

Pentru realizarea acestui desert fara gluten se amesteca smantana, zahar si suc de grapefruit proaspat. Se obtine o crema spumoasa si delicioasa.


9. Placinta

Placinta este unul dintre cele mai populare deserturi. Fie ca alegi sa o prepari cu dovleac, cu mere sau cu branza, placinta iti va potoli pofta de dulce.


10. Prajitura Blondie

Acest desert fara gluten este delicios si usor de preparat. In general, nu se foloseste ciocolata in compozitia sa, astfel ca are si putine calorii. Daca nu poti renunta totusi la gustul ciocolatei, o poti folosi pentru glazura. Cu sau fara ciocolata, prajitura Blondie este foarte gustoasa.



Sursa foto: ivillage.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare