Sfaturi culinare

#salata #rosii #castraveti #cartofi #mozzarella

10 salate usoare pentru vara

Vara este prin excelenta sezonul salatelor. Acestea se consuma fie simple, fie alaturi de preparate din carne la gratar. Cele mai multe salate se realizeaza usor, fara a necesita prea mult timp petrecut in bucatarie. Salatele sunt si foarte sanatoase si aduc organismului un aport important de vitamine si minerale. 

 

Salata de rosii cu ceapa

 

Salata de rosii cu ceapa este ideala pentru zilele toride de vara. Este o salata sanatoasa, usor de preparat si potrivita pentru cei care sunt la dieta. Salata de rosii cu ceapa se serveste ca garnitura pentru preparatele din pui la gratar. O mai poti servi si simpla, cu branza de capra rasa pe deasupra si focaccia .

Sursa foto: thefoodpornographer.com

 

Salata de cartofi cu ierburi

 

Salata cu cartofi si ierburi este una dintre salatele cele mai usoare pentru vara. Sezonul cald este prin excelenta anotimpul salatelor si al legumelor. Profita de oferta generoasa din piete si prepara acasa salate delicioase. Salata cu cartofi si ierburi  se prepara usor, este sanatoasa si are o aroma aparte. Salata de cartofi cu ierburi se serveste imediat dupa preparare. Se orneaza cu tarhon.

Sursa foto: cookinglight.com

 

Salata de vara cu somon afumat

 

Salata de vara cu somon afumat este o salata usor de preparat, ideala pentru persoanele ocupate. Somonul afumat, baconul crocant si dressingul cremos fac din aceasta salata un deliciu. Salata de somon se serveste simpla, ornata cu dressing si felii de lipie sau focaccia.

Sursa foto: marthastewart.com

 

Salata de castraveti cu marar

 

Salata de castraveti este una dintre cele mai simple salate pe care le poti prepara vara. Pentru o aroma deosebita, lasa salata la rece timp de cateva ore, inainte de a o servi. Salata de castraveti se serveste ca insotitor pentru preparate din carne la gratar. Poate fi servita si simpla, cu branza rasa si lipie.

Sursa foto: kitchendaily.com

 

Salata de rosii cu mozzarella

 

Salata cu rosii si mozzarella este una dintre cele mai rapide si usoare salate de vara. Alaturi de frunze proaspete de busuioc, aceasta salata este una dintre micile placeri ale verii. Salata de rosii cu mozzarella se serveste alaturi de preparate din carne la gratar, sau simpla, cu foccacia.

Sursa foto: tesco.com

 

Salata libaneza Tabouleh

 

Salata libaneza Tabouleh este o salata racoroasa, potrivita pentru zilele caniculare de vara, originara din Liban. Ingredientele de baza ale acestei salate sunt patrunjelul, graul, rosiile si ceapa. In cultura araba, tabouleh este servita ca aperitiv , alaturi de salata verde. Aceasta salata este foarte sanatoasa, gustoasa si foarte usor de preparat. Salata tabouleh merge de minune cu lipie libaneza, humus, kebab si preparate din carne la gratar, condimentate. Salata poate fi consumata imediat sau o poti tine cateva minute la frigider.

Sursa foto: katemcdonald.wordpress.com

 

Salata greceasca

 

Salata greceasca este o salata usor de preparat, ideala pentru zilele de vara. Rosiile zemoase, castravetele crocant, feta cremoasa si masline sarate dau un gust proaspat acestei salate. Salata greceasca se serveste imediat dupa preparare, cu lipie crocanta. Salata se poate servi si alaturi de preparate din carne la gratar, sau ca atare, cu foccacia.

Sursa foto: soyconnection.com

 

Salata Caesar

 

Salata Caesar este o salata usoara, de vara, usor de preparat si cu o aroma deosebita. Combinatia intre salata crocanta, crutoanele aromate si dressingul cremos, alaturi de parmezanul ras este un adevarat deliciu. Salata Caesar se serveste pe farfurii mari, cu parmzan ras pe deasupra. Se mai poate servi si cu piept de pui la gratar.

Sursa foto: randiann.files.wordpress.com

 

Salata de patrunjel si laptuca

 

Salata de patrunjel si laptuca este una dintre cele mai simple salate pe care le poti prepara acasa. Dupa ce ai cumparat laptuca si patrunjelul, tot ce mai ai de facut trebuie sa te gandesti doar cum vrei sa mananci aceasta salata, care in afara faptului ca este una foarte simpla, este si plina de vitamine. Se serveste rece fie simpla, fie alaturi de o alta mancare.


Salata Nicoise

 

Salata Nicoise este o salata potrivita pentru a fi consumata vara. Este usor de preparat, deoarece necesita doar cateva alimente. Salata Nicoise se serveste rece, simpla, eventual cu putina maioneza.


Sursa foto : woolwichdairy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului