Prea cruda, nepatrunsa, arsa pe margini, lasata, iata cateva dintre felurile in care arata o mancare ratata care a fost facuta in cuptor . Acest aparat electrocasnic este prezent in toate bucatariile, dar nu toata lumea stie sa-l foloseasca corect.
Iata in continuare 10 sfaturi pentru un preparat gustos facut la cuptor:
1 Cand pregatesti un preparat care trebuie sa fie facut in cuptor, lasa ingredientele precum ouale, untul sau laptele sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le amesteca cu alte alimente.
2 In cazul preparatelor care au foi duble, trebuie umezita marginea foii de dedesubt cu apa si apoi sa se aseze cea de-a doua foaie. Partea umezita se va lipi de cealalta asigurand unitatea celor doua cruste.
3 Evita prabusirea glazurii sau a bezelei punand-o peste umplutura atunci cand aceasta este inca fierbinte. Este important ca bezeaua sa fie intinsa bine pe toate marginile prajiturii.
4 Pateurile cele mai bune sunt cele in care se foloseste lapte integral si nu lapte degresat.
5 In loc sa ungi prajiturile cu ulei inlocuieste jumatatea din cantitatea de ulei necesara cu un sos din mere pentru a obtine un preparat mai putin gras.
6 Nu aglomera cuptorul. Pune tavile la distanta unele de altele daca sunt pe acelasi nivel sau foloseste gratarele pentru nivele diferite, astfel incat preparatele sa nu se atinga intre ele.
7 Foloseste sirop de porumb pentru a mentine umezeala in prajiturile facute in cuptor, impiedicandu-le sa se usuce. Totodata, siropul de porumb mentine prajiturile proaspete mai mult timp.
8 Cand faci glazura pentru prajituri, uneori aceasta este prea tare pentru a putea fi intinsa. Adauga putin lapte, cat sa schimbi consistenta glazurii.
9 Respecta timpul de coacere in functie de reteta. Este bine sa pui o alarma care sa te alerteze cand trebuie sa scoti preparatul din cuptor. Foloseste un ceas obisnuit, alarma de la mobil sau cumpara un ceas special pentru cuptor.
10 Cand pregatesti o masa cu mai multe feluri, incepe cu pregatirea mancarurilor care se fac la cuptor. Acestea iau de obicei cel mai mult timp.
Sursa foto : appliancist.com
#mancare #cuptor #sfaturi culinare
10 sfaturi pentru mancarea facuta la cuptor
10 sfaturi pentru mancarea facuta la cuptor Prea cruda, nepatrunsa, arsa pe margini, lasata, iata cateva dintre felurile in care arata o mancare ratata care a fost facuta in cuptor. Acest aparat electrocasnic este prezent in toate bucatariile, dar nu toata lumea stie sa-l foloseasca corect.- 2011-11-16 2011-11-16
Articole din sfaturi-culinare
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului