Sfaturi culinare

#mancare #cuptor #sfaturi culinare

10 sfaturi pentru mancarea facuta la cuptor

Prea cruda, nepatrunsa, arsa pe margini, lasata, iata cateva dintre felurile in care arata o mancare ratata care a fost facuta in cuptor . Acest aparat electrocasnic este prezent in toate bucatariile, dar nu toata lumea stie sa-l foloseasca corect.

Iata in continuare 10 sfaturi pentru un preparat gustos facut la cuptor:

1 Cand pregatesti un preparat care trebuie sa fie facut in cuptor, lasa ingredientele precum ouale, untul sau laptele sa ajunga la temperatura camerei inainte de a le amesteca cu alte alimente.

2 In cazul preparatelor care au foi duble, trebuie umezita marginea foii de dedesubt cu apa si apoi sa se aseze cea de-a doua foaie. Partea umezita se va lipi de cealalta asigurand unitatea celor doua cruste.

3 Evita prabusirea glazurii sau a bezelei punand-o peste umplutura atunci cand aceasta este inca fierbinte. Este important ca bezeaua sa fie intinsa bine pe toate marginile prajiturii.

4 Pateurile cele mai bune sunt cele in care se foloseste lapte integral si nu lapte degresat.

5 In loc sa ungi prajiturile cu ulei inlocuieste jumatatea din cantitatea de ulei necesara cu un sos din mere pentru a obtine un preparat mai putin gras.

6 Nu aglomera cuptorul. Pune tavile la distanta unele de altele daca sunt pe acelasi nivel sau foloseste gratarele pentru nivele diferite, astfel incat preparatele sa nu se atinga intre ele.

7 Foloseste sirop de porumb pentru a mentine umezeala in prajiturile facute in cuptor, impiedicandu-le sa se usuce. Totodata, siropul de porumb mentine prajiturile proaspete mai mult timp.

8 Cand faci glazura pentru prajituri, uneori aceasta este prea tare pentru a putea fi intinsa. Adauga putin lapte, cat sa schimbi consistenta glazurii.

9 Respecta timpul de coacere in functie de reteta. Este bine sa pui o alarma care sa te alerteze cand trebuie sa scoti preparatul din cuptor. Foloseste un ceas obisnuit, alarma de la mobil sau cumpara un ceas special pentru cuptor.

10 Cand pregatesti o masa cu mai multe feluri, incepe cu pregatirea mancarurilor care se fac la cuptor. Acestea iau de obicei cel mai mult timp.

Sursa foto : appliancist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete