Sfaturi culinare

# cum sa faci friptura #friptura de vita #friptura de porc #sfaturi culinare

10 sfaturi utile pentru cea mai buna friptura

Nimic nu arata mai bine pe o masa, fie ca e vorba despre o cina obisnuita sau de una de sarbatoare, decat o friptura suculenta. Oricat de simplu pare la prima vedere, exista cateva trucuri care iti asigura friptura perfecta.

1. Decongeleaza carnea corect. Daca prepari o friptura dintr-o bucata de carne inghetata, cel mai bine este sa o lasi sa se decongeleze in apa rece, pe care sa o schimbi la fiecare 30 de minute. Va dura cel putin 3 ore pana cand o bucata de carne de 1 kilogram va ajunge numai buna de gatit.

2. Portioneaza carnea semiinghetata. Vei vedea ca vei felia mult mai usor o bucata de carne daca nu este decongelata complet.

3. Nu exagera cu condimentele. Foloseste, in principal, clasicele sare si piper, dar in functie de carnea pe care o prepari mai poti adauga si un strop de rozmarin sau amestecuri orientale precum portocala si piper, ardei iute si usturoi, scortisoara si lamaie.

4. Stropeste carnea cu lamaie. Carnea de friptura devine frageda si suculenta daca, inainte sa o pui la cuptor sau sa o prajesti, o stropesti cu zeama de lamaie.

5. Stropeste carnea de porc cu bere. Un truc perfect pentru a face friptura de porc mai crocanta este sa o stropesti, chiar sa o "imbaiezi" cu bere.

6. Lasa cotletele slabe in apa cu otet. Carnea mai putin grasa se va usca mai rapid, dar ca sa devina suculenta, inainte sa o prepari las-o cateva minute in apa cu otet.

7. Marineaza carnea de pasare. Curcanul, puiul sau orice alta carne de pasare devine mult mai gustoasa daca o pregatesti cu o zi inainte de gatire. Condimenteaz-o, apoi las-o 24 de ore in marinata de otet, foi de dafin, piper si ienibahar. Inainte sa o dai la cuptor, stropeste-o si cu putin rom.

8. Scoate mirosul din carnea de miel. Multa lume nu suporta mirosul de miel sau de oaie, dar acesta poate disparea daca inainte sa o gatesti o oparesti in lapte fierbinte si o lasi cel putin jumatate de ora, pana cand se raceste laptele.

9. Nu usca friptura. Cea mai buna carne, fie ca e la cuptor, pe aragaz sau la gratar este cea gatita mediu, astfel incat interiorul sa fie roz si moale.

10. Nu taia friptura imediat. Dupa ce ai scos-o din cuptor, mai las-o in tava un sfert de ora, chiar 30 de minute sa se racoreasca.

Foto: viralscape.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului