Sfaturi culinare

#oua #paste #sfaturi culinare #cozonac # salata de oua #tort de cozonac

2 retete delicioase din resturile de la masa de Paste

Cu ocazia sarbatorilor, ai tendinta de a pregati o gama variata de mancaruri pe care, bineinteles, ca nu le vei putea consuma in intregime, mai ales daca mai ai in plan si cateva vizite la rude sau prieteni. Exista insa solutii pentru a salva mancarea ramasa. Daca cei mici nu se mai ating de ouale fierte sau de cozonac, poti sa le introduci in alte retete si sa obtii preparate delicioase, care ii vor incanta pe toti membrii familiei. Iata cateva retete pe care le poti face din resturile de la masa de Paste.


1. Salata de oua cu spanac si sunca

Daca ti-au ramas prea multe oua de la masa de Paste, nu le arunca, poti prepara cu ele o savuroasa salata cu spanac si sunca.

Ingrediente pentru salata de oua cu spanac si sunca:

  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 2 linguri otet din vin alb
  • 2 lingurite mustar cu boabe intregi
  • 450 grame spanac proaspat
  • 8 felii de sunca
  • 4 ridichi
  • 5 oua fierte
  • Sare si piper macinat


Cum se prepara salata de oua cu spanac si sunca:

Spala si curate bine legumele, apoi incinge uleiul de masline intr-o tigaie si adauga ceapa taiata julien, caleste-o usor, pana se inmoaie putin. Ia-o de pe foc si adauga peste ea otetul, mustarul, sarea si piperul dupa gust si amesteca bine.

Separat, intr-un alt bol, combina spanacul, feliile de sunca si ridichile si pune peste ele amestecul de ceapa si amesteca usor. Adauga deasupra lor ouale taiate felii.

Cum se serveste salata de oua cu spanac si sunca:

Salata de oua cu spanac si sunca se serveste rece, ca aperitiv.


2. Tort din cozonac

Din resturile de la masa de Paste poti prepara si un desert savuros. Din cateva felii de cozonac, la care adaugi putina crema, poti faca un tort delicios.

Ingrediente pentru tortul din cozonac:

  • 1 cozonac
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 800 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 rodii
  • zahar pudra


Cum se prepara tortul din cozonac:

Prepara cele doua creme din 400 ml de lapte si 100 ml frisca proaspata, tinand cont de instructiunile de pe ambalaj. Taie cozonacul felii, tapeteaza tava cu hartie de copt, asaza in ea un strat de felii de cozonac, un strat de crema de ciocolata, din nou un strat de cozonac, apoi unul de crema de vanilie si inca un strat de felii de cozonac, apoi pune-l la frigider pentru 3 ore.

Cum se serveste tortul din cozonac:

Tortul din cozonac se serveste rece, ornat cu bomboane mici cu gust de fructe si seminte de rodii.



Sursa foto: //healthyeatingforfamilies.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete