Sfaturi culinare

# trucuri buvatarie #utilizare cuptor microunde #trucuri culinare #cuptor cu microunde

3 lucruri pe care nu stiai ca le poti face cu cuptorul cu microunde

Daca pana acum ai folosit cuptorul cu microunde doar ca sa-ti incalzesti mancarea sau, cel mult, sa dezgheti ceva, afla ca acesta are mult mai multe utilizari extrem de folositoare. Iata cateva dintre ele:

1. Condimente pe alese

Cumpara plante aromatice verzi in combinatiile dorite, de exemplu cimbru, busuioc, mărar, patrunjel și bagă-le în cuptorul cu microunde. Acestea se vor usca si le vei putea folosi cand ai nevoie. 

2. Suc de lamaie in cateva secunde

Pune lamaile taiate in jumatati in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Ele se vor strange si vei putea stoarce rapid sucul din ele. 

3. Tai ceapa fara lacrimi 

Acesta este un truc extrem de folositor, mai ales cand ai si invitati la cna si nu vrei sa te vada cu rimelul alunecandu-ti pe gene. Taie capetele cepei si pune-o in cuptor pentru jumatate de minut. Odata scoasa nu vei mai lacrima atunci cand o vei taia, indiferent de cat de marunt.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete