Sfaturi culinare

#indepartare mirosuri #oxidare #lamaie #dezinfectare

3 moduri de a folosi lamaia in bucatarie

 

Lamaia este de un real folos in orice bucatarie. De la prepararea desingurilor pentru salate, la aromarea prajiturilor sau chiar a preparatelor din carne lamaia are multiple beneficii in bucuatarie. Iata trei utilizari mai putin cunoscute ale lamaii.

Indeparteaza mirosul neplacut al tocatoarelor

In urma utilizarii, tocatoarele pot capata un miros greu de suportat. Poti scapa de mirosurile neplacute cu ajutorul unei lamai. Tot ce trebuie sa faci este sa freci foarte bine tocatorul cu o jumatate de lamaie si apoi sa-l clatesti foarte bine.

Curata legumele si fructele

Fructele si legumele sunt pline de bacterii dar si de insecticide. O simpla spalare a acestora cu apa nu este suficienta pentru indepartarea acestora. Lamaia in schimb este un dezinfectant natural, de real ajutor in combaterea bacteriilor si a altor impuritati de pe coaja fructelor si legumelor. Stoarce zeama de la o lamaie si cu ajutoru unei carpe curate curata foarte bine fructele si legumele inainte de a le consuma.

Previne oxidarea fructelor si legumelor

De cate ori nu ti s-a intamplat ca dupa curatare, fructele si/sau legumele sa oxideze? Poti preveni ca acest lucru sa se intample daca le pui apoi intr-un castron cu apa in care ai turnat si zeama proaspat stoarsa de la o lamaie.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete