Ce-ai zice de un desert intepator cu usturoi? Aceasta leguma folosita in mod traditional in sosuri si dressinguri isi gaseste locul si in alte retete surprinzatoare, acolo unde nu te-ai fi asteptat niciodata sa vezi usturoiul in lista ingredientelor. Aroma speciala si intensa poate da un gust interesant preparatelor diverse. Incearca retetele cu usturoi de mai jos si vei privi usturoiul cu alti ochi!
1. Trufe cu ciocolata si usturoi
Ingrediente:
230 g fulgi ciocolata
1/3 cana pudra cacao
1/3 cana smantana groasa
6 linguri unt nesarat, taiat cubulete
2 linguri usturoi pudra/pisat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie medie pusa pe foc mic, fierbe smantana, apoi adauga untul si amesteca pana cand se topeste complet. Pune si fulgii de ciocolata si incorporeaza-i bine, pana obtii o compozitie omogena, apoi transfera totul intr-un bol. Adauga usturoiul si lasa mixtura sa se raceasca, ca apoi sa o introduci la frigider si sa o lasi la racit timp de 2 ore, pana devine ferma.
Formeaza apoi bilute mici din aluat intre degete, trece-le prin pudra de cacao si serveste-le pofticiosilor din casa!
2. Dressing de salata cu usturoi prajit
Ingrediente:
8 catei de usturoi decojiti si copti
3 linguri de otet din vin rosu
1 lingura de mustar Dijon
1 lingura miere
1 lingura suc proaspat de lamaie
sare grunjoasa si piper negru
1/2 cana ulei de masline extravirgin
Mod de preparare:
Tot ce trebuie sa faci este sa adaugi toate ingredientele intr-un blender sau un robot de bucatarie. Atunci cand uleiul se emulsioneaza complet, dressingul este gata sa fie adaugat in salata.
3. Supa cu usturoi copt
Ingrediente:
- o capatana de usturoi
- 1-2 linguri ulei masline
- sare grunjoasa si piper negru
- 2 linguri unt
- 1/2 ceapa galbena maruntita
- 3 crengute de cimbru proaspat
- 2 linguri otet
- o cana si jumatate de supa de legume
- patrunjel proaspat tocat pentru asezonare
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 176 de grade C. Pune cateii de usturoi nedecojiti intr-o tava cu ulei, sare si piper, apoi lasa-i la copt timp de o ora. Dupa ce se racesc, indeparteaza cojile si pune usturoiul deoparte.
Topeste untul intr-o tigaie, soteaza ceapa si cimbrul, apoi adauga cate un praf de sare si piper, alaturi de un strop de otet. Cu o lingura, amesteca totul foarte bine si pune deasupra usturoiul copt, supa de legume si 3/4 cana apa. Da focul mai mic si lasa totul sa fiarba 20 de minute.
Lasa la racit si introdu supa in blender, apoi incalzeste-o inainte de servire. Presara patrunjelul si poti sa o servesti la masa!