Sfaturi culinare

#oua #sfaturi culinare #alegere oua #depozitare oua #preparare oua

Notiuni de baza despre oua

Ouale sunt alimente hranitoare, bogate in proteine, ideale pentru micul dejun datorita nutrientilor pe care ii contin. Pentru a folosi corect ouale in bucatarie, trebuie sa stii 4 lucruri esentiale despre acest aliment.


1 Ce sa alegi: oua albe sau maro


Care este diferenta intre ouale albe si cele maro? Iata o intrebare care cel putin o data ti-a trecut prin minte. Unele persoane tind sa considere ouale maro mai bune sau mai "naturale" decat cele albe. In realitate, cele doua tipuri de oua sunt la fel din punct de vedere al gustului. Ouale maro provin de la gaini cu penaj maro sau rosu, in timp ce ouale albe provin de la gaini cu penaj alb.

Adesea, ouale inchise la culoare costa mai mult deoarece sunt mai mari decat cele albe si sunt considerate mai gustoase, desi nu sunt in realitate.


2 Cum sa faci un ou fiert perfect


Ouale fierte perfect implica o tehnica pe care trebuie sa o stapaneasca oricine in bucatarie. Pe cat de simplu pare acest preparat, pe atat de multe tehnici exista pentru a face oua fierte.

Intr-una dintre metode, ouale se pun in apa rece intr-o cratita pe foc. Apa se tine pe aragaz aproximativ 8 minute, pentru ca ouale sa fiarba bine. O alta metoda recomanda aducerea apei pana la punctul de fierbere, cu ouale in cratita si apoi stingerea focului. Ouale se lasa in apa fierbinte timp de aproximativ 20 minute. Apa se raceste treptat, iar interiorul oului se solidifica.


3 Cum sa faci omleta perfecta


Pentru o omleta perfecta, ai nevoie de o tigaie antiaderenta, oua proaspete si un strop de ulei. Scufunda ouale intr-un vas cu apa rece pentru a vedea daca sunt proaspete. Cand ouale raman la fund, sunt bune de mancat. Bate-le cu o furculita cu miscari de jos in sus, pentru a crea bule de aer. In acest fel, omleta va fi diafana si nu se va arde.


4 Cum sa depozitezi ouale


In ciuda conceptiei generale, ouale nu se depoziteaza pe usa frigiderului. Aici este cea mai putin rece zona din frigider si, pentru un aliment perisabil precum ouale, nu este un loc bun de pastrat alimentul proaspat. Ouale se pastreaza in cofrajul lor, pe raftul de jos din frigider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare