Sfaturi culinare

#mituri #sfaturi culinare #sparanghetl

4 mituri despre sparanghel si adevarul din spatele lor

Sparanghelul, una dintre cele mai recomandate legume pentru alimentatia sanatoasa a secolului, ramane o mare necunoscuta pentru multe gospodine, in ecuatia retetelor moderne. Cum se curata, cum se prepara si cum poti beneficia de toate calitatile lui nutritive, poti afla din demascarea celor mai frecvente mituri despre sparanghel.

Consumat separat, dupa ce il pregatesti la cuptor bine asezonat cu ulei de masline si sare mare, sparanghelul iti daruieste o aroma complexa, care ascunde o gama intreaga de nutrienti extrem de benefici pentru sanatate. Iata cateva mituri despre gatitul sparanghelului si adevarul din spatele lor!


1. Trebuie sa decojesti intotdeauna sparanghelul

In general, sparanghelul pe care il cumperi de la supermarket este gata de gatit, fara sa il decojesti. Este posibil sa fie nevoie sa indepartezi pe ici, pe colo, cateva parti fibroase (in general aflate aproape de baza), precum si cateva pete sau bube de pe tulpina. Chiar si asa, sparanghelul alb european se pregateste, traditional, decojit complet.


2. Trebuie sa rupi capetele sparanghelului

Acest mit este adevarat, dar partial. Singura regula de pregatire a sparanghelului pentru gatit este sa ii rupi cu degetele capatele plate, care ar trebui sa trosneasca usor. Daca ele se indoaie si nu se rup uimediat, inseamna ca sparanghelul este batran.


3. Sparanghelul poate fi gatit doar la aburi

Total gresit. Il poti pregati la cuptorul cu microunde, fiert intr-o oala obisnuita, sotat intr-o tigaie adanca sau gatit la cuptor. Practic, sparanghelul poate fi gatit in toate modurile conventionale cunoscute, astfel ca nu ai nevoie de un sistem cu aburi sa te bucuri de gustul si proprietatile lui benefice. Unde mai pui ca se inmoaie foarte usor, dupa aproximativ 4-5 minute de gatit!


4. Toate tipurile de sparanghel sunt verzi

Fals! In realitate, varietatile de sparanghel au un colorit surprinzator, putand fi albe, verzi sau chiar purpurii (mov). Sparanghelul verde este cel mai folosit soi, insa este recomandat sa incerci si celelalte tipuri, cu arome diferite si surprinzatoare. Sparanghelul alb, de pilda, seamana foarte bine la gust cu anghinarele.

Sursa foto: everydayhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului