Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #scoici #preparare scoici

Sfaturi importante pentru prepararea corecta a scoicilor

Scoicile sunt printre cele mai pretentioase fructe de mare la gatit, de aceea, multa lume se fereste sa la prepare acasa, desi sunt unele dintre cele mai sanatoase, hranitoare si "prietenoase" alimente cu silueta. Practic, scoicile sunt gata in doar cateva minute, insa ascund cateva secrete care le fac sa aiba gustul savuros dupa care tanjesti de fiecare data! Iata cateva trucuri simple care te ajuta sa scoti cel mai bun gust din extravagantele scoici!

1. Asigura-te ca sunt vii cand le cumperi

Cumpara-le vii sau cu cochiliile inchise, intrucat este cel mai bun semn ca sunt proaspete si bune pentru consum. Ai grija sa nu aiba cochiliile crapate. Culoarea nu influenteaza prospetimea sau calitatea scoicilor, fiind doar un indiciu al sexului acestora, asadar nu este un criteriu de selectie.

2. Spala foarte bine cochiliile

Suprafata cochiliilor este ca un magnet pentru alge, impuritati si alte reziduuri din apele din care au fost colectate, de aceea, o simpla spalare a acestora cu apa rece nu este suficienta pentru a le curata corect. Ia fiecare scoica in parte si freaca suprafata ei cu ajutorul unei periute cu peri tari, pana cand cochiliile raman curate. Reziduurile neinlaturate schimba gustul scoicilor la gatit.

3. Tine-le in apa rece

Nu le arunca in tigaie imediat ce ajungi cu ele acasa. De regula, este indicat ca scoicile sa fie tinute in apa rece cu sare cel putin o ora, sau pana cand le prepari.

Atentie! Daca culegi scoici de lac sau de rau, tine-le in apa rece fara sare timp de una, doua zile, insa abia dupa ce indeparezi algele de pe cochilii. Schimba apa des (de preferat odata la 4 -5 ore) avand grija sa fie in permanenta rece.

4. Cum prepari scocile

Nu desface scoicile inainte de a le gati. Acestea se vor deschide singure in timpul prepararii termice. Daca le fierbi, nu le lasa mai mult de 5 minute in apa, iar daca le prepari la tigaie, sunt gata in doar 3 minute. Scoate-le intr-o strecuratoare si pune-le sub jet de apa rece, apoi adauga-le din nou in supa sau in alte preparate. Acest proces de trecere de la o temperatura extrema la alta le ajuta sa-si pastreze consistenta, dar sa ramana moi si suculente.

Printre condimentele care se potrivesc cel mai bine cu scoicile, se numara: usturoiul, piperul, coriandru, marar, telina, ceapa, patrunjelul si rozmarinul.

Sursa foto: timesunion.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului