Sfaturi culinare

#post #ciocolata #faina #prajitura #melci

5 deserturi de post

In perioada postului nevoia de dulce poate fi suplinita nu doar prin fructe proaspete, dar si deserturi special concepute. Poti incerca o prajitura cu ciocolata de post, o halva de casa sau chiar melcisiori cu mere si scortisoara.

Prajitura de post
 

Daca iti place negresa dar vrei sa tii post, poti face o prajitura asemanatoare, folosind cacao, apa, zahar, nuca si faina. Prajitura va fi gata in aproximativ 0 ora.
 

Prajitura cu ciocolata de post
 

Fa o crema de ciocolata din cacao, ulei si vanilie, pe care sa o folosesti intr-o prajitura de post. Pentru un gust mai dulce, serveste-o cu dulceata de fructe sau chiar cu fructe proaspete.
 

Placinta cu masline
 

Sursa foto: mirtillocannellaefondidicaffe.blogspot.comO reteta de post pe care o poti face vine din bucataria greceasca: placinta cu masline. Condimenteaza-o cu menta si ceapa si foloseste masline si ulei de masline pentru un preparat gustos si hranitor.
 

Halva
 

Daca iti place halvaua si vrei sa o prepari in casa, perioada postului este una dintre cele mai potrivite pentru a incerca o astfel de reteta. Foloseste zahar, nuca si scortisoara pentru un desert gustos, care va fi o surpriza placuta pentru cei dragi.
 

Melcisori cu mere
 

Sursa foto: marthastewart.comMelcisiorii cu mere sunt un preparat dulce, gustos si foarte aspectuos. Combina aroma merelor cu scortisoara si zahar vanilat pentru un desert simplu si atractiv. Il poti servi in perioada de post dar acesta poate fi facut cu orice ocazie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare