Iata cateva feluri in care poti incorpora untul de arahide in retetele clasice, pentru a le imbogati din punct de vedere nutritiv si pentru a le face mai savuroase!
1. Foloseste-l pentru a prepara paine, placinte sau briose
Produsele de panificatie si cele de patiserie pot deveni mai gustoase si mai sanatoase daca adaugi unt de arahide in ele. Il poti incorpora in aluatul pentru painea cu banane, in cel pentru placinte si chiar si in cel pentru briose. Rezultatul va fi demn de invidiat atat de gurmanzilor cat si de cei mai mofturosi oaspeti.
2. Fa-ti un sendvis clasic cu unt de arahide si dulceata
Probabil ca ai incercat deja painea prajita unsa cu unt de arahide, insa reteta clasica americana include si putina dulceata sau gem de fructe. Trebuie sa incerci aceasta combinatie, este foarte gustoasa! Iar daca te numeri printre persoanele care prefera alimentele proaspete, poti inlocui dulceata cu fructe proaspete pasate si amestecate cu putina miere sau sirop de agave.
3. Prepara un smoothie delicios si nutritiv
Iti incepi diminetile cu o bautura bogata in nutrienti? Incearca sa adaugi in smoothie-ul clasic de fructe putin unt de arahide. Rezultatul va fi miraculos nu doar in ceea ce priveste savoarea, ci si din prisma beneficiilor: smoothie-ul tau va fi mai satios si te va energiza cat ai zice "arahide".
4. Foloseste-l ca dressing pentru salate si pentru fructe
Fructele atinse de unt de arahide sunt grozav de gustoase, mai ales daca optezi pentru mere, pere sau banane; daca vrei sa plusezi, poti adauga deasupra lor si cateva alune crocante, zdrobite. De asemenea, poti folosi untul de arahide si pe post de dressing in orice fel de salata, careia ii va conferi o aroma irezistibila si deosebita.
5. Incorporeaza-l in preparatele care contin carne sau legume
Obisnuiesti sa prepari legume la wok? Inlocuieste sosurile de soia, peste sau stridii cu un amestec de unt de arahide si curry si papilele tale gustative vor zambi satisfacute. Poti incorpora untul de arahide si in sosurile pentru carne, in special daca este vorba despre pui sau curcan; acesta va conferi o savoare intensa preparatelor tale si numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea.