Sfaturi culinare

#greseli de evitat #sfaturi culinare #greseli gatit

5 greseli frecvente pe care le faci cand gatesti in graba

Lucrurile nu ies niciodata bine atunci cand te grabesti. Chiar si celor mai iscusite gospodine li s-a intampla ca, la un moment dat, din cauza grabei si neatentiei sa produca adevarate "catastrofe" in bucatarie.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le poti face cand gatesti in graba.


1. Incalzesti tigaia/ cratita prea mult


Daca ai ajuns ceva mai tarziu de la serviciu si deja ai intarziat cu cina, te gandesti ca cea mai buna solutie este sa pregatesti rapid o friptura. Dai focul mare, pui tigaia la incins si dezastrul este pe cale sa se produca.

Stropii de grasime se imprastie pe aragaz, carnea fumega in tigaie si tu nu stii cum sa salvezi cina. Greseala intervine in momentul in care potrivesti flacara aragazului pe o treapta mai ridicata. Se recomanda ca tigaia/ cratita in care urmeaza sa prajesti ceva sa fie incalzita la foc mic.


2. Deschizi usa cuptorului foarte des


Esti in criza de timp si verfici mult prea des daca preparatul din cuptor este gata. Nu rezolvi nimic in acest mod, deoarece nu vei grabi procesul termic si, dimpotriva, s-ar putea ca reteta sa nu-ti mai reuseasca.


3. Uiti sa condimentezi mancarea


Im majoritatea retetelor se recomanda ca mancarea sa fie asezonata la final, cu sare, piper si alte condimente. Din dorinta de a pune cat mai repede mancarea pe masa, poti uita sa o condimentezi suficient. Pana la urma, dragostea pentru familie este ca "sarea in bucate"!


4. Incurci condimentele


Fiecare gospodina a trecut prin situatii hilare in bucatarie, fie ca a obtinut o mancare dulce, pentru ca a incurcat sarea cu zaharul, fie ca a gresit cantitatea de condimente si a gatit un preparat necomestibil. Situatiile de acest tip par amuzante din exterior, insa cand tu insusti esti protagonistul si te chinuie o foame teribila, fie renunti la masa, fie faci o comanda rapida la pizza.


5. Scapi oala cu mancare pe jos


Te grabesti sa muti oala fierbinte cu mancare de pe aragaz si, pentru ca ai uitat ca toartele sunt fierbinti inca, scapi recipientul pe jos. Inca o situatie tragic-comica, in care munca ta din bucatarie a fost in zadar!

Sursa foto: neuroticalison.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare