Sfaturi culinare

# alimente congelator # curatenie congelator #congelator

5 lucuri pe care sa le arunci chiar acum din congelator

Tu cand ai facut ultima oara curat in congelator? Rupe-ti o ora din timpul tau liber si scoate tot ce ai in congelator pentru a face o curatenie ca la carte. Uita-te cu atentie la fiecare casoleta si punga cu alimente pe care o ai in congelator si vezi care dintre acestea mai pot fi consumate. Iata care sunt alimetele de care trebuie sa scapi chiar acum!

1. Cuburi de gheata care au prins un miros ciudat

Cuburile de gheata ne fac bauturile mai savuroase, mai ales in zilele calduroase. Insa daca acestea stau prea mult timp in congelator incep sa prinda un miros ciudat. De cele mai multe ori acestea “absorb” mirosurile existente in jur. Nu tine niciodata cuburile de gheata mai mult de cateva zile in congelator si arunca-le de indata ce observi ca acestea prind miros sau schimba gustul bauturilor preferate.

2. Mancaruri gatite uitate in congelator

Cand gatesti prea mult sau iti ramane mancare neterminata, pentru a nu o arunca o bagi in congelator pentru a o scoate cateva zile sau saptamani mai tarziu. Este o metoda buna pentru conservarea mancarurilor si pentru reducerea risipei alimentare. Insa in momentul in care uiti aceste preparate timp de cateva luni in congelator si nici macar nu stii ce mai ai in casoletele respective, este semn ca trebuie sa le arunci. De regula, mancarurile gatite nu trebuie tinute mai mult de trei luni in congelator, deoarece gustul acestora se va schimba considerabil. Cel mai bine este ca in momentul in care congelezi aceste preparate sa pui o eticheta pe cutie cu data la care au fost puse in congelator, pentru a sti ce termen de valabilitate au si pana cand le poti consuma.

3. Carnea si legumele deshidratate

Daca legumele sau carnea nu sunt congelate corect, acestea se deshidrateaza. Acest lucru se intampla cand pungile nu sunt inchise bine, si patrunde aerul in interior. Apa pe care acestea o contin se evapora si apare fenomenul de deshidratare. Poti recunoaste foarte usor aceste legume sau bucati de carne, deoarece in locul culorii normale acestea vor capata o culoare alb-galbuie si vor avea o textura ca de burete.

4. Deserturi si produse de patiserie

Ai preparat prea multe prajituri si pentru a nu le arunca le-ai congelat pentru a le manca in alte zile? Nimic gresit in asta, insa tine cont ca prajiturile si produsele de patiserie nu rezista mai mult de o luna in congelator. Dupa aceea, textura acestora se schimba radical. La fel si gustul.

5. Inghetata ramasa de anul trecut

Obisnuiesti sa consumi inghetata doar vara, cand este cald afara? Atunci cu siguranta mai ai in congelator del putin o cutie de inghetata inceputa. Inghetata rezista pana la un an in congelator daca nu este desfacuta. Odata ce ai desfacut-o, aceasta nu poate fi pastrata mai mult de trei, patru luni.

Sursa foto: tasteofhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare