Sfaturi culinare

#pui #friptura #carne #retete

5 moduri de a gati aripioarele de pui

Toata lumea este incantata de niste aripi de pui crocante, servite ca o simpla gustare sau la o masa intre prieteni. Aripile de pui pot fi gatite in mai multe feluri, iar rezultatul este intotdeauna unul cat se poate de apetisant.

Poti face aripi de pui la gratar, la ceaun, in cuptor, in friteuza, in tigaie sau pur si simplu sa le folosesti in diverse mancaruri precum ciorbele sau tocanitele.

In functie de modul de preparare, aripioarele de pui pot fi un aperitiv delicios pentru o masa intre prieteni sau chiar un fel principal, garnisite cu legume, cartofi, orez sau alte preparate.

Picante, dulci, sarate, crocante, lipicioase, gratinate sau prajite, aripile de pui pot fi preparate in numeroase feluri, dupa retete internationale , precum aripile de pui in stil chinezesc sau in stil japonez .

Sau, pentru o savoare aparte, alege o reteta de aripioare de pui caramelizate. Iata in continuare 5 feluri de a gati aripile de pui.
 

1 Aripi de pui picante
 

Multe persoane sunt innebunite dupa aripioarele de pui picante. Cu o crusta crocanta, scufundate intr-un sos potrivit, aripioarele de pui picante sunt un adevarat deliciu. Se fac la gratar, cu praf de usturoi si se servesc cu un sos picant, simplu de preparat. Cheama-ti prietenii sa vedeti impreuna un film si pregateste aripioare picante, cu niste bere si cartofi prajiti.
 

2 Aripi de pui gatite dupa metoda chinezeasca
 

Daca vrei sa incerci o reteta deosebita, mai elaborata, alege aripioarele de pui gatite dupa metoda chinezeasca. Trebuie sa le marinezi 8 ore, asa ca le vei servi probabil a doua zi sau seara, la cina cu prietenii. Se servesc cu orez alaturi. Rezultatul merita insa efortul de a face aceasta reteta asiatica.

 

3 Aripi de pui cu frunze de menta si miere
 

Daca iti place friptura de pui lipicioasa, dulce si aromata, incearca o reteta de aripi de pui cu frunze de menta si miere. Aripioarele se amesteca cu sosul dulce-acrisor si se dau la cuptor. Este o reteta usor de realizat, cu putine ingrediente si cu rezultate excelente.

 

4 Aripi de pui caramelizate

 

O combinatie inedita pentru aripile de pui este sa amesteci carnea acestuia cu un sos de caramel. Aripile de pui caramelizate se prepara cu usturoi, sos de soia, miere, ketchup si ulei de masline. Se dau la cuptor pentru o ora.
 

5 Aripi de pui gatite cu miere si lime
 

Puiul combinat cu un sos dulce-acrisor este foarte gustos. Incearca o reteta de aripi de pui gatite cu miere si lime.

Puiul se prajeste in tigaie, apoi se toarna peste friptura sosul pregatit. Acesta se prepara foarte usor, din suc de lime, usturoi, piper si miere.

Aripile de pui gatite cu miere si lime pot fi servite alaturi de orez sau cu o garnitura de legume.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete