Sfaturi culinare

#cozonaci #sfaturi culinare #preparare cozonaci #sfaturi preparare cozonaci #cozonaci perfecti

5 ustensile necesare care fac prepararea cozonacilor mai simpla

Multe persoane ezita sa prepare cozonaci in casa, din cauza dificultatii retetei. Desi ingredientele de calitate si framantarea intensa a aluatului sunt printre principalele secrete ale cozonacilor perfecti, exista si un alt truc prin care-ti usurezi munca in bucatarie. Iata cateva ustensile esentiale care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie atunci cand prepari cozonaci!

1. Lighean din plastic

Framantatul aluatului este unul dintre secretele cozonacilor pufosi si bine crescuti. Vremurile in care framantai aluatul in ligheane de metal si il lasai sa creasca zeci de minute au apus. Producatorii moderni de ustensile de gatit au inventat ligheane revolutionare, din materiale speciale, care scurteaza timpul de framantare sau crestere a aluatului. Sunt dotate cu palete speciale, care ajuta la eliminarea efortului de framantare, iar capacele cu care sunt echipate contribuie la scurtarea timpului de crestere.

2. Forme de cozonac din silicon

Nici formele de cozonac metalice nu mai sunt la moda. Scapa de riscul arderii sau lipirii cozonacilor de fundul tavii cu ajutorul formelor din silicon. Acestea nu mai necesita ungere cu grasime, inainte de folosire, si se spala mult mai usor decat cele metalice.

3. Mixer

Mixerul este o ustensila de gatit care nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie atunci cand prepari cozonaci. Te scapa de efortul si timpul petrecut in baterea albusurilor spuma si amesteca rapid si eficient ingredientele lichide pe care le adaugi in compozitie.

4. Sucitor (cunoscut si ca facalet sau vergea)

Daca nu vrei sa te regasesti in postura de a pierde timp pretios improvizand un sucitor pentru a intinde aluatul, asigura-te ca ai unul in casa. Te ajuta sa intinzi rapid si sigur aluatul, pentru a-l umple cu tot soiul de bunatati, inainte de a-l pune in tava si a-l baga la cuptor.

5. Pensula pentru uns cozonacii

Pensula pentru uns este o ustensila obligatorie in bucatarie, intrucat poate fi folosita la o multime de preparate. Cozonacii ies mai rumeni si mai aspectuosi daca, inainte de a-i baga in cuptor, ii ungi cu putin ou batut. Multa lume foloseste servetel de hartie sau bucati de vata pentru a unge cozonacii. Exista insa riscul ca urme de material textil sa ramana pe suprafata cozonacilor si sa nu fie unsi uniform, de aceea, este indicat sa-ti aprovizionezi rapid bucataria cu o pensula de uns.

Sursa foto: retetekulinare.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete