Sfaturi culinare

#peste #retete #gatit # preparare peste #moduri preparare peste

6 feluri sa gatesti peste

Pestele este un aliment sanatos, care poate inlocui cu succes carnea in mancaruri. Foarte versatil, pestele poate fi gatit in foarte multe feluri, obtinandu-se de la aperitive la salate si feluri principale.

1. Peste marinat

Pestele marinat presupune gatitul fara foc si folosirea unui peste foarte proaspat. Pestele se marineaza intr-un sos pe baza de suc de lamaie si otet din vin alb. Acidul din marinata inmoaie carnea pestelui si o face sa devina opaca. Pentru peste marinat poti folosi calcan, cod, somon, ton etc. Pestele se taie in fasii, iar acestea se pun la marinat cel putin 2 ore.

2. Peste facut la cuptorul cu microunde

Daca vrei sa gatesti ceva rapid pe baza de peste, poti folosi cuptorul cu microunde. In acest caz, pestele se face la o temperatura inalta, pentru scurt timp. In manualul de instructiuni al cuptorului vei gasi informatii cu privire la gatitul pestelui. Pune pestele intr-un vas pentru microunde, fara capac.

3. Peste prajit

Pestele prajit este una dintre cele mai comune metode de a gati acest aliment. Curata pestele bine si spala-l, apoi da-l prin faina si pesmet sau prin fulgi de ovaz. Pestele ar trebui prajit in ulei incins, la o temperatura de aproximativ 200 grade Celsius.

4. Peste la abur

Una dintre cele mai sanatoase metode sa gatesti pestele este sa-l faci la abur. Poti prepara pestele intr-un steamer pentru a retine toti nutrientii din aliment. Pestele la abur se face rapid, in cateva minute.

5. Peste la gratar

Pestele la gratar poate fi facut intreg, bucati sau file. Unge pestele cu ulei, unt sau cu o marinata si aseaza-l pe gratarul incins. Este recomandat ca gratarul sa fie bine uns, pentru ca pestele sa poata fi intors sau rasucit cu usurinta, fara sa se lipeasca.

6. Peste la cuptor

Cel mai potrivit peste de facut la cuptor este cel intreg. Cu toate acestea, se poate face si file fara sa se piarda din gust sau aroma. Unge tava cu ulei si pune pestele in cuptor la aproximativ 210 grade Celsius. Aceasta metoda este simpla si rapida, fiind perfecta pentru retelele de peste umplut sau pe pat de legume.

Foto: nomorerecipes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare