Sfaturi culinare

#tava #peste #sfaturi culinare #ierburi aromatice #tigaie

6 ierburi aromatice si condimente perfecte pentru preparatele din peste

Pestele este un tip de carne extrem de pretentios, cu un gust special, care nu este intotdeauna apreciat de gurmanzi. Pentru a diminua din gustul intens si mirosul usor suparator al pestelui, bucatarii din toata lumea folosesc cateva ingrediente secrete: condimentele si ierburile aromatice, care inmiresmeaza placut preparatele, dar le ofera si o savoare unica, perfecta pentru a satisface chiar si cele mai mofturoase papile gustative!


1. Marar

Atat semintele, cat si frunzele de marar fac pereche buna cu gustul si aroma pestelui, intr-o varietate de preparate si retete. Desi merge adaugat in preparate cu orice fel de peste, somonului pare sa ii "placa" cel mai mult aroma acestei ierburi aromatice.


2. Coriandru

Coriandrul ofera una dintre cele mai puternice si intense arome mancarurilor, de aceea, este o planta aromatica perfecta pentru innobilarea preparatelor din peste. Se regaseste in compozitia celor mai multe combinatii de condimente create special pentru peste.


3. Maghiran Dulce

Desi este destul de putin utilizat de amatorii de preparate din peste, maghiranul dulce este unul dintre condimentele care se preteaza cel mai bine acestor preparate. Este o planta inrudita cu popularul oregano si este o alegere grozava in mancarurile cu peste, datorita aromei dulci pe care o impregneaza subtil in carne.


4. Patrunjel

Patrunjelul este o planta aromatica excelenta pentru preparatele din peste. In combinatie cu lamaia si untul, patrunjelul contribuie nu doar la aromatizarea subtila si delicata a carnii, dar si la fragezirea acesteia.


5. Piper

Piperul este condimentul bun la toate. Nu exista mancare, cu atat mai putin tip de peste, care sa "strambe din nas" la aroma si picanteria indrazneata pe care le ofera acest condiment popular in mai toate bucatariile lumii.


6. Rozmarin

Rozmarinul si coriandrul fac casa buna impreuna in retetele cu peste. Sunt folosite frecvent impreuna in astfel de preparate, intrucat reusesc sa exploateze foarte bine aroma carnii si sa o innobileze cu gusturi savuroase.

Sursa foto: grazia.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare