Sfaturi culinare

#paste cu peste #conserve peste # quiche cu peste #chiftelute cu peste #sardine #conserve ton

6 moduri rapide de a transforma banalele conserve de peste in preparate delicioase

Frigiderul tau e aproape gol, dar camara ta abunda in conserve dintre cele mai diverse? Solutia rapida pentru cina ta din aceasta seara se gaseste chiar in camara ta. Poti prepara o multime de retete delicioase pornind de la o banala conserva de peste uitata prin camara. Transforma conservele de ton, sardine, hering sau somon in ingrediente secrete in bucatarie si descopera moduri ingenioase de a le folosi in mancaruri diferite!

 

1. Salate

Cel mai simplu si rapid mod de a transforma o conserva de peste intr-o cina usoara, delicioasa si rapida este sa o amesteci cu legumele tale preferate in salate. Salata Nicoise este cea mai populara salata cu peste si se prepara cu ton, fasole verde fiarta, cartofi fierti, oua fierte si un dressing pe baza de ulei de masline, otet si mustar.

2. Paste

Pestele la conserva se preteaza numeroaselor retete de paste. Indiferent ca esti pasionat de spaghete, linguini, penne sau alte tipuri de paste, amesteca-le cu un dressing preparat din peste conservat, legume, ulei de masline, patrunjel si, neaparat, lamaie.
 

3. Quiche sau frittata

Fie ca ii spui frittata, fie ca o numesti omleta romaneasca sau ca o ridici la rangul de quiche, conservele de peste pot fi folosite cu succes in compozitia ei. Pestele marinat, in ulei sau doar in suc propriu, va deveni ingredientul-vedeta dintr-un astfel de preparat, in care merita sa adaugi si rosii, marar, patrunjel si cat mai multa branza.
 

4. Bruschete

Daca nu ai mancat pana acum bruschete cu peste, este timpul sa redresezi situatia si sa te bucuri de un spectacol de arome pe minifeliile de paine cu busuioc, ulei de masline, usturoi, patrunjel si peste la conserva.
 

5. Chiftelute

Nu te mai chinui sa alegi oasele pestelui proaspat si apoi sa il toci pentru a prepara chiftelute. Cu 2-3 conserve de peste economisesti timp, bani si efort in prepararea lor. Desfa conservele, scurge-le de zeama, marunteste-le si amesteca pestele din ele cu ceapa, patrunjel, marar, usturoi si alte mirodenii specifice, apoi prajeste-le si te vei bucura de un gust exceptional al clasicelor chiftelute.
 

6. Pizza rapida

Transforma o lipie mai groasa sau o felie mare de paine intr-o minipizza rapida cu bucati generoase de peste pe ea. Unge blatul cu suc de rosii, presara branza din plin, asaza strategic bucati delicioase de peste din conserva, completeaza ingredientele cu ardei gras, masline, ceapa si alte toppinguri preferate, apoi acopera totul cu branza si baga preparatul la cuptor 10-15 minute.

Sursa foto: Skinnytaste.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete