Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #placinta #retete placinta #placinta cu mere #preparare placinta cu mere

6 trucuri pentru a prepara placinta de mere perfecta

Placinta cu mere este un desert care iti da frecvent batai de cap in bucatarie? De fiecare data cand ai incercat sa o prepari, fie nu a fost dulce, fie s-au ars foile sau interiorul a ramas crud? Chiar daca tentativele de pana acum ti-au sabotat acest desert tomnatic delicios, nu trebuie sa te dai batuta. Invata sase secrete simple, dar esentiale, care iti garanteaza succesul in prepararea placintei de mere!

1. Foloseste unt si smantana

Daca optezi sa faci foile de placinta in casa, redu cantitatea de unt la jumatate si adauga smantana proaspata in completarea lui. Pe langa faptul ca placinta va deveni mai sanatoasa, foaia va deveni mai frageda si mai gustoasa.

2. Foloseste ingrediente reci

De asemenea, secretul unei cruste crocante consta in adaugarea untului si smantanei direct din frigider, fara a le pastra in prealabil la temperatura camerei. Incorporeaza-le doar superficial in aluat, fara a insista prea mult in framantare si vei obtine foile crocante pe care le doresti.

3. Utilizeaza mai multe tipuri de mere

Vrei ca umplutura sa fie parfumata si delicioasa? Incearca sa adaugi mai multe soiuri de mere in ea. Evita insa tipurile de mere verzi, foarte acre, intrucat vei fi nevoita sa folosesti cantitati foarte mari de zahar si nu doar ca vei schimba gustul fructelor, dar vei transforma placinta intr-un desert nesanatos.

4. Coace sau caleste merele

Daca vrei sa reduci cantitatea de zahar pe care o pui in placinta si sa o transformi astfel intr-un preparat sanatos, coace sau caleste merele inainte de a le adauga in aluat. Isi vor lasa mai multa dulceata si astfel vei utiliza mai putin zahar zahar.

5. Adauga scortisoara in mere

Placinta cu mere este mai delicioasa si savuroasa daca adaugi putina scortisoara in umplutura. Pe langa parfumul delicat, scortisoara ofera merelor o dulceata aparte, care te ajuta sa reduci din cantitatea de zahar pe care o adaugi in reteta si sa o transformi astfel intr-un desert mai sanatos. Nu exagera insa cu aceasta mirodenie, intrucat gustul de mere trebuie sa fie "vedeta" in aceasta placinta.

6. Consuma placinta rece

Daca vrei sa te bucuri cu adevarat de gustul desavarsit al placintei cu mere, evita tentatia de a o devora atunci cand este aburinda si las-o sa se raceasca bine inainte de a o consuma. Toate aromele se vor "aseza" si vei simti mai intens gustul unic al merelor parfumate in scortisoara.

Sursa foto: bdesignstudio.ca

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului