Sfaturi culinare

#mancare #retete #culinar #alimente #bucatarie #ciudatenii alimente

7 ciudatenii despre alimente care te vor lasa cu gura cascata

Alimentele banale pe care le consumi zilnic ascund secrete si istorii aparte, care pe masura ce sunt descoperite, iti schimba imediat viziunea asupra lor. Stiai ca exista supa din saliva de pasare, ca celebra cola a fost verde la inceputuri si continea cocaina sau ca pudra de pe guma de mestecat este facuta din marmura?

1. Doza letala de ciocolata pentru o fiinta umana este de aproape 10 kg. Pare o cantitate imensa de ciocolata, insa daca stam sa ne gandim ca exista oameni care beau zeci de sticle de cola pe zi, nu este exclus sa existe si persoane care fac din ciocolata alimentul de baza in meniul lor zilnic!

2. Stiai ca afinele rosii sau merisoarele "topaie" atunci sunt coapte? Exista un test prin care multe persoane testeaza daca afinele sunt gata pentru a fi recoltate sau nu: arunca o boaba pe jos si daca topaie de sapte ori, inseamna ca este coapta si poate fi folosita pentru consum.

3. Stiai ca in 2011, branza a fost cel mai furat aliment din lume? Statisticile arata ca dintre toate alimentele furate, branza a fost cel mai pe placul hotilor!

4. Pudra fina cu care este acoperita guma de mestecat (in special lamele) este facuta din marmura. Nu este vorba de zahar pudra asa cum cred foarte multe persoane, ci de praf de marmura fina, folosit cu rolul de a impiedica guma sa se lipeasca de ambalaj si sa se umezeasca.

5. Peste 12% din cantitatea totala de cola bauta in SUA este consumata la micul-dejun. O fi de "vina" cofeina din aceasta bautura, care o transforma intr-o alternativa mult mai gustoasa a cafelei, dar extrem de nesanatoasa. In plus, stiai ca la origini, cola a avut culoarea verde si continea cocaina?

6. Cel mai banal ingredient din paine - L-cisteina -, care se regaseste in compozitia multor sortimente din aceasta categorie de produse este extras din cea mai ieftina si abundenta sursa naturala de proteine - parul uman.

7. Unul dintre cele mai scumpe preparate din lume este facut din saliva de pasare. Este vorba de supa din cuiburi de randunica. Cuiburile acestor pasari sunt comestibile si sunt create integral din saliva pasarilor. Este considerata si una dintre cele mai sanatoase mancaruri din lume, bogata in magneziu, potasiu, calciu si fier. Daca supa de randunica este o raritate in meniurile restaurantelor romanesti, pe teritoriul Asiei, Australiei si Americii, acest preparat este foarte comun si degustat de gurmanzi.

Sursa foto: whitedogchalets.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete