Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #greseli preparare paste #paste fainoase #paste #preparare paste

7 greseli nebanuite in prepararea pastelor

Pastele sunt una dintre cele mai practice retete si pare aproape imposibil sa gresesti ceva in prepararea lor. Cu toate acestea, bucatarii italieni atentioneaza ca majoritatea persoanelor gresesc acolo unde s-ar astepta mai putin atunci cand isi pregatesc aceste preparate: in fierberea lor! Iata cateva dintre cele mai frecvente si nebanuite greseli care saboteaza gustul pastelor!

1. Le fierbi intr-o oala prea mica

Este una dintre cele mai comune, dar si ignorate greseli. Bucatarii italieni recomanda utilizarea unui minimum de 4 litri de apa la 450 g de paste uscate. Unii dintre ei cresc cantittea de apa si la 5-6 litri pentru aceeasi cantitate de fainoase, astfel incat fiecare bucata sa se poata "misca" in voie in oala si sa fiarba pe toate partile.

2. Adaugi ulei in timpul fierberii

Adaugarea uleiului in apa in care fierb pastele este o recomandare provenita de la multi chefi, insa este o greseala, in opinia bucatarilor italieni. Desi multi cred ca adaugarea uleiului impiedica lipirea pastelor in timpul fierberii, in realitate, afecteaza modul in care sosul adera la suprafata lor. Devin alunecoase, iar sosul nu mai reuseste sa patrunda partial in ele si sa le ofere savoarea necesara.

3. Adaugi pastele in apa rece

Pastele nu trebuie adaugate imediat dupa ce ai pus oala pe foc, ci abia dupa ce apa ajunge la punctul de fierbere. Adauga-le cand apa clocoteste si porneste cronometrul, astfel incat sa nu le lasi mai mult decat scrie pe ambalaj.

4. Nu amesteci pastele in timp ce fierb

Nu arunca pastele in oala cu apa clocotinda, fara a le amesteca din cand in cand. Este important ca la fiecare 2-3 minute, sa amesteci pastele, astfel incat sa nu se lipeasca intre ele.

5. Uiti sa pui sare in apa

Daca uleiul trebuie exclus de pe lista ingredientelor necesare in timpul fierberii pastelor, nu acelasi lucru se poate spune despre sare, care este obligatorie. Rolul acesteia in timpul fierberii nu este sa ofere gust pastelor, ci sa le impiedice sa devina lipicioase. Pune o lingurita de sare la fiecare 1.5 l apa, intrucat pastele nu absorb in ele toata cantitatea, la fel ca in cazul altor mancaruri.

6. Treci pastele prin jet de apa rece

Multa lume spala pastele imediat dupa fierbere, pentru a indeparta amidonul, insa trecerea de la fierbinte la rece afecteaza textura si gustul acestora. Pastele au nevoie de amidonul care ramane pe ele, dupa fierbere, pentru a adera mai bine la sos.

Sursa foto: googirl.jp

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare