Sfaturi culinare

#ustensile bucatarie #nutritie #alimentatie #bucatarie

Ai manca cu asa ceva? 6 ustensile ciudate de bucatarie

Simplele furculite, cutite sau linguri au iesit de mult timp din tendinte, locul lor fiind luat in bucatarie de unele dintre cele mai ciudate sau nonconformiste tacamuri. De la hibrizi intre furculita si cutit sau betisoare chinezesti si pana la clestisori de mancat copanele de pui sau floricele, exista cateva ustensile de mancat pe cat de ingenioase, pe atat de bizare!


1. Trongs

Trongs sunt niste clestisori de plastic care se pun pe degetele pe care le folosesti pentru a prinde bucatile de pui, costitele sau alte bucati de carne pe care vrei sa le savurezi la masa. Au rolul de a le proteja de contactul direct cu mancarea. Mainile raman curate pe toata durata mesei si nu mai exista riscul ca bucatile sa-ti alunece printre degete si sa "aterizeze" pe hainele tale sau ale celor din preajma.


2. Lingura pentru maduva

Unele persoane manifesta o reala placere in a savura maduva din oasele de vita, pui sau alte tipuri de carne, insa nimeni nu s-a gandit ca s-a inventat o ustensila speciala pentru extragerea acestei "delicatese". Lingura metalica special conceputa pentru scoaterea maduvei scuteste de disconfortul de a o aspira cu gura, prin supt.


3. The Splayd ("FurCutitul")

"FurCutitul" este un hibrid intre furculita si cutit. Are dublu rol: permite consumul preparatelor in acelasi timp in care le si taie, scutind utilizatorii de nevoia de a mai folosi cutitul pentru a taia alimentele.


4. The Chork

The Chork este unul dintre cele mai ciudate tacamuri pentru mancare chinezeasca. Indiferent ca stii sa mananci cu betisoare sau ca ai nevoie sa te mai ajuti din cand de furculita pentru a savura preparatele, The Chork iti ofera posibilitatea de a folosi ambele tipuri de tacamuri intr-o singura ustensila de plastic.


5. Fingerspoons

Atunci cand ne aflam in fata unui iaurt savuros sau a unei creme delicioase, ne-am dori ca in prelungirea degetelor noastre sa fie atasata o lingurita, astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa alergam dupa tacamuri prin toata casa. Visul multora dintre noi a devenit realitate printr-o ustensila simpla, de plastic, care se ataseaza pe deget si cu care ne servim din delicioasele preparate pe care vrem sa le savuram!


6. Popcorn fork

Chiar daca uneori placerea de a manca floricele consta tocmai in a le "vana" cu degetele prin bol sau punga, exista situatii in care nu ai vrea sa te murdaresti de uleiul, untul ori sarea cu care sunt asezonate aceste gustari. Furculita de plastic pentru popcorn te scapa de acest disconfort!



Surse foto: bonappetit.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare