Sfaturi culinare

#congelare lamai #lamai

Ai prea multe lamai? Congeleaza-le! Ce trebuie sa stii despre congelarea lamailor

Daca ai prea multe lamai sau vrei sa-ti faci provizii pentru o perioada mai mare de timp este important sa stii ca pentru a nu se strica, le poti congela. Putina lume stie ca aceste fructe pot fi congelate ca atare, intregi. Si mai putini stiu cum se pot folosi apoi si ce beneficii au dupa congelare. 

 

Odata congelate, lamaile rezista pana la cateva luni, daca nu sunt dezghetate. Prin congelare nu-si pierd vitaminele si restul substantelor nutritice. Prin urmare nu trebuie sa-ti faci griji ca nu vor mai avea aceleasi valori nutritionale.

Un alt beneficiu este ca prin congelare gustul acru al lamaii se diminueaza si pot fi mai usor consumate ca atare.  

Stiai ca in coaja lamaii se afla cele mai multe vitamine? Aceasta contine de aproape 10 ori mai multe vitamine decat pulpa. Prin urmare, nu ezita sa folosesti coaja la prepararea retetelor preferate. Pentru asta, nu uita ca inainte de a congela lamaile sa le speli bine si sa le usuci cu ajutorul unor prosoape de bucatarie de unica folosinta.

Cand ai nevoie de coaja rasa scoate lamaia din congelator si rade-o cat este inca congelata. Adauga coaja peste salate, legume sau orice alte preparate doresti. O poti folosi cu succes si la prepararea deserturilor. 

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului