Odata congelate, lamaile rezista pana la cateva luni, daca nu sunt dezghetate. Prin congelare nu-si pierd vitaminele si restul substantelor nutritice. Prin urmare nu trebuie sa-ti faci griji ca nu vor mai avea aceleasi valori nutritionale.
Un alt beneficiu este ca prin congelare gustul acru al lamaii se diminueaza si pot fi mai usor consumate ca atare.
Stiai ca in coaja lamaii se afla cele mai multe vitamine? Aceasta contine de aproape 10 ori mai multe vitamine decat pulpa. Prin urmare, nu ezita sa folosesti coaja la prepararea retetelor preferate. Pentru asta, nu uita ca inainte de a congela lamaile sa le speli bine si sa le usuci cu ajutorul unor prosoape de bucatarie de unica folosinta.
Cand ai nevoie de coaja rasa scoate lamaia din congelator si rade-o cat este inca congelata. Adauga coaja peste salate, legume sau orice alte preparate doresti. O poti folosi cu succes si la prepararea deserturilor.
Sursa foto: pexels.com