Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #gatit #alimente

Alimente benefice pentru sistemul imunitar

In bucatarie, gatitul inseamna mai mult decat sa pregatesti un preparat doar pentru a fi mancat. Cand esti racit, ai nevoie de o supa calda si de un ceai bun. Cand vrei sa slabesti, alegi ingredientele cu un continut scazut de calorii. Te-ai gandit, insa, sa incluzi in dieta ta zilnica, alimente care sunt benefice pentru sistemul tau imunitar?

Iata in continuare cateva alimente bune de folosit pentru apararea organismului:
 

Usturoiul
 

Usturoiul este un ingredient comun pentru orice bucatarie. Versatil si ieftin, usturoiul lupta impotriva infectiilor, avand compusi cu rol antibacterial si antiviral. Conform unui studiu din Marea Britanie, s-a constatat ca persoanele care luau suplimente pe baza de usturoi aveau un risc cu doua treimi mai redus de a raci. Usturoiul isi pastreaza proprietatile cel mai bine atunci cand este folosit proaspat in mancare.

Fa bruschette cu usturoi si rosii. Gustoase si aromate, sunt aperitivul perfect pentru aproape orice masa. In plus, le poti pregati si cand tii post. Ca fel principal , poti face un sos de usturoi din usturoi proaspat sau un sos folosit pentru a aroma carnea. Incearca o reteta de cartofi cu marar si usturoi sau o mancare de bureti cu usturoi.
 

Stridii
 

Stridiile sunt cunoscute mai degraba ca aliment afrodisiac decat ca unul bun pentru imunitate. Stridiile constituie o buna sursa de zinc. In plus, acestea contin omega-3, fier si seleniu. Zincul are un rol important in dezvoltarea globulelor albe din sange, iar o carenta de zinc poate afecta negativ sistemul imunitar.

Cele mai simple retete de stridii sunt cele pentru aperitive. Incearca o reteta de stridii cu lamaie sau pregateste cateva oua cu telina si stridii. Ca fel principal, poti face paste cu stridii si creveti daca iti plac fructele de mare. Daca vrei o mancare afrodisiaca pentru o cina romantica , fa stridii la cuptor.
 

Legume cu coaja portocalie
 

Legumele care au coaja portocalie sunt o sursa bogata de beta caroten, util organismului pentru Vitamina A. Aceasta din urma ajuta in mentinerea sanatatii pielii. Foloseste, asadar, in dieta obisnuita ingrediente precum cartofi dulci, dovleac, morcovi etc. Cea mai simpla si mai gustoasa mancare din morcovi este soteul, bun si atunci cand tii dieta sau post. Pentru o placinta gustoasa, incearca un quiche de morcovi cu ceapa.


Sursa foto: chichoskitchen.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete