Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #alimente #cuparare alimente #alegere alimente magazin

Alimente pe care ar trebui sa le alegi cu atentie din magazin

Multe alimente pe care le cumparam sunt puse in cos automat, fara a observa informatiile de pe eticheta si fara o documentare prealabila. Unele dintre aceste alimente, chiar dintre cele mai banale cum sunt merele, ar trebui cumparate cu cea mai mare atentie.

Iata cateva alimente pe care sa le verifici inainte sa scoti banii din buzunar:


Merele


Merele sunt, teoretic, unele dintre cele mai sanatoase fructe. Bogate in fibre si in vitamina C, merele sunt relativ ieftine, le gasesti de cumparat pe toata durata anului, iar modalitatile de a folosi merele in bucatarie sunt aproape nelimitate.

Totusi, conform studiilor unei organizatii non-profit, Environmental Working Group, s-a constatat ca 98% din merele obisnuite contin reziduuri de pesticide. Ingrasamintele sintetice sau hormonii de crestere sunt doua dintre probleme. Exista mere mari, care arata perfect si care dupa doua saptamani de stat la temperatura camerei nu isi schimba deloc textura si aspectul.

Cumpara mere bio daca esti dispus sa platesti mai mult sau gaseste un producator local, cu gradina proprie, care isi vinde direct produsele si care nu foloseste pesticide. Uneori, un mar mai mic, cu coaja ridata sau cu imperfectiuni poate fi mai sanatos decat unul mare si lucios.


Somonul


Somonul este un peste gras, pe care il gasesti proaspat sau afumat si care inlocuieste cu succes carnea in numeroase preparate. Somonul de Atlantic este cel mai putin recomandat, din cauza cantitatilor mari de substante chimice (PCB) si antibiotice. Cel mai bun, conform specialistilor, este somonul salbatic din Oceanul Pacific, atunci cand vrei sa cumperi pestele proaspat. Alte variante sunt somonul congelat sau cel la conserva.


Carnea tocata


Carnea tocata este un aliment care prezinta un potential de risc deloc de neglijat. Un astfel de produs poate fi obtinut dintr-un amestec de sorici, organe, tendoane, grasime, aditivi alimentari pentru retinerea apei, amidon, coloranti alimentari, faina etc. Cumparatorul nu poate sa stie niciodata cu o siguranta de 100% care este continutul carnii tocate in lipsa unui test de laborator.

De aceea, este recomandat fie sa cumperi carne tocata de la o macelarie de incredere, fie sa cumperi bucata intreaga de carne si sa o dai prin masina de tocat.

Sursa foto: buyfruit.com.au
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului