Sfaturi culinare

#frigider #sfaturi culinare #alimente #depozitare alimente #alimente la rece

Alimente pe care nu ar trebui sa le depozitezi niciodata in frigider

Unele alimente nu se depoziteaza in frigider deoarece structura si gustul acestora au de suferit. Desi frigiderul ar trebui sa pastreze cel mai bine mancarea, in cazul unor legume precum cartofii, nu este cea mai buna idee sa fie tinute la rece.

Iata in continuare cateva alimente pe care nu ar trebui sa le depozitezi niciodata in frigider:

Cartofii

Cand se depoziteaza cartofii intregi in frigider, amidonul din acestia se transforma in zahar. In final, cand sunt folositi in mancare, cartofii au un gust neplacut si dulce, iar culoarea lor devine mai inchisa. Cartofii pot fi depozitati intr-un loc racoros si intunecat.

Rosiile

Vara, rosiile proaspete de sezon sunt unele dintre cele mai placute alimente din bucatarie. Din cauza caldurilor mari, adesea rosiile sunt in mod gresit tinute in frigider. Temperaturile mici afecteaza membrana rosiei, iar aceasta din urma devine moale si buretoasa. Rosiile pot fi tinute pentru putin timp in frigider pana cand incep sa-si piarda proprietatile. Cel mai bine este ca acestea sa fie tinute intr-un loc racoros si departe de lumina soarelui, cum este o camara.

Ceapa

Ceapa rosie sau alba isi pierde textura crocanta atunci cand este tinuta in frigider. In plus, aroma de ceapa afecteaza si alimentele din jur. Ceapa verde, in schimb, poate fi tinuta in pungi inchise ermetic, departe de umezeala, dar trebuie consumata in urmatoarele zile. Depoziteaza ceapa la temperatura camerei, intr-un loc uscat.

Busuiocul

Busuiocul se vestejeste rapid daca este tinut la rece. Frunzele incep sa se descompuna in frigider, devenind umede, de un verde inchis, vestejite. Pune buchetelul de busuioc intr-o vaza mica cu putina apa, departe de razele soarelui.

Avocado

Avocado nu se tine in frigider decat daca se doreste incetinirea procesului de coacere. In general, acest fruct se depoziteaza la temperatura camerei.

Citrice

Citricele precum lamaile tind sa se usuce in frigider. Coaja devine mai tare, miezul este mai putin zemos, iar aroma mai putin pregnanta. Pentru niste citrice suculente si coapte, acestea trebuie tinute intr-un castron la temperatura camerei.

Uleiul

Uleiul se ingroasa si devine tulbure daca este tinut in frigider. Aceste caracteristici dispar, insa, cand este scos afara.

Foto: celanni.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete