Sfaturi culinare

# retete dietetice #sfaturi culinare #produse naturale #dieta #slabit usor

Alimente si mancaruri pentru slabit usor

Mesele pregatite pentru slabit usor constituie o adevarata provocare pentru oricine doreste sa piarda cateva kilograme fara sa se infometeze. Exista, insa, o serie de lucruri pe care le poti face astfel incat sa nu te infometezi, dar sa poti avea o alimentatie dietetica si sanatoasa.

Preparatele de sarbatori pentru slabit usor

De sarbatori, toata lumea este tentata sa manance mai mult decat de obicei. Dupa zilele de sarbatori, multi constatat ca s-au ingrasat mai mult sau mai putin. Daca nu vrei sa renunti la mesele festive, dar nici sa iei kilograme in plus, alege preparatele dietetice, ideale pentru slabit usor.

Ouale umplute dietetice, de exemplu, sunt un preparat pe baza de branza degresata, maioneza dietetica, ceapa, castraveti si condimente.

Slabit usor cu legume si plante aromatice

Pentru slabit usor, una dintre cele mai simple variante de a face de mancare este sa alegi legumele, deoarece contin putine calorii. Pentru ca legumele simple sunt adesea fade, le poti da gust cu plante aromatice. Incearca o reteta dietetica de ciuperci cu vin si coriandru. Pentru a aroma acest preparat, foloseste patrunjel, coriandru, piper si pregateste un sos din suc de lamaie, vin si ulei de masline.

Exploateaza legumele de sezon pentru a crea salate sanatoase si gustoase, pe care le poti servi chiar ca un fel principal. Un preparat dietetic cu ingrediente de sezon poate fi salata de rosii cu busuioc. La aceste doua ingrediente proaspete se mai adauga un strop de ulei de masline, sare si piper.

Pentru slabit usor, foloseste sparanghel proaspat si pregateste o cina usoara, cu sparanghel, lamaie si menta.

Foloseste fasolea verde, proaspata, in combinatie cu ceapa pentru un fel de mancare picant si satios. Fasolea pastai cu ceapa rosie este un preparat dietetic si hranitor, ideal pentru slabit usor.

Slabit usor cu peste

Pestele este unul dintre cele mai bune alimente pentru mesele dietetice si hranitoare. Pregateste un somon cu lamaie si sparanghel pentru pranz sau cina.


foto : carryfitness.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului