Sfaturi culinare

#congelator #sfaturi culinare #alimente congelate

Alimente surprinzatoare pe care le poti congela

Congelarea alimentelor este o metoda foarte eficienta de economisire a banilor. De cate ori nu ti s-a intamplat sa arunci alimente pentru ca s-au invechit in frigider? Stiai ca daca le-ai fi pus la congelator le-ai fi putut refolosi? Iata cateva alimente surprinzatoare pe care cu siguranta nu te-ai gandit sa le pastrezi in congelator.

1. Vinul

Daca ti-a ramas jumatate de sticla de vin si esti sigura ca nu-l vei bea prea curand, nu te grabi sa-l versi in chiuveta. Vinul poate fi tinut la congelator si poate fi folosit mai apoi la mancare. Nu mai este bun de baut dupa ce ingheata, in schimb, daca il torni in pungi pentru cuburi de gheata vei putea scoate cate un cub, doua, atunci cand prepari friptura sau alt tip de mancare ce necesita vin.

2. Pasta de tomate

Aproape niciodata nu folosesti tot borcanul de tomate la un singur fel de mancare. In timp, pasta poate prinde floare chiar si daca este tinuta la frigider, astfel ca ajungi sa o arunci la gunoi. In loc sa procedezi astfel, ai putea congela pasta de tomate. Ulterior, o poti folosi pentru a da gust si culoare mancarurilor.

3. Plante aromatice proaspete

Plantele aromatice proaspete - busuioc, rozmarin, marar, patrunjel etc - pot fi congelate daca nu le folosesti in cateva zile. Introdu frunzele plantelor in recipientul pentru cuburi de gheata si acopera-le cu apa. Le poti folosi congelate pentru a da gust mancarurilor.

4. Oua

Poate suna ciudat, dar pana si ouale se pot congela. Este indicat sa spargi ouale si sa amesteci albusurile si galbenusurile. Amestecul poate fi tinut in congelator, in pungi de plastic, chiar si un an de zile.

5. Mix de alune, nuci, migdale

Alunele si migdalele devin rancede destul de repede din cauza continutul ridicat de ulei, dar daca le congelezi isi pot pastra prospetimea timp indelungat. Ulterior, le poti consuma dupa ce le-ai lasat cateva ore la temperatura camerei sau, daca vrei sa le folosesti la prajituri, le poti utiliza direct congelate.

6. Citrice

Ai cumparat prea multe citrice si nu le poti manca inainte sa se strice? Nu-i nimic. Stoarce fructele si congeleaza sucul proaspat in recipientele pentru cuburi de gheata. Le poti scoate atunci cand vrei sa racesti mai repede ceaiul sau cand vrei sa dai gust unei bauturi.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete