1. Nu pune condimente in apa in care fierbi pastele
Vrei sa dai mai mult gust pastelor? Foarte bine, ai voie sa faci acest lucru doar dupa ce le-ai fiert in apa cu sare. Niciodata nu adauga mirodenii sau ulei in apa in care fierbi pastele, deoarece le alterezi textura.
2. Nu manca paste cu ketchup
Oricat de grabit ai fi, nu consuma niciodata paste cu ketchup. Pentru un italian, aceasta combinatie este considerata o ofensa colosala, mai ales ca prepararea sosului de baza (rosii, ulei de masline, foarte putin usturoi) nu-ti ia mai mult de 2-3 minute.
3. Nu incura tipurile de paste si sosurile
In bucataria italiana adevarata, fiecarui tip de paste ii corespund anumite sosuri. Astfel, celebrele "Spaghetti Bolognese" nu ar trebui sa fie spaghete, ci tagliatelle cu sos bolognez.
4. Nu toate retetele de paste sunt italiene
Cu siguranta ai auzit, preparat si chiar mancat paste cu chiftele sau paste al pollo, dar stiai ca aceste mancaruri nu sunt italiene? Multe dintre preparatele "italiene" sunt simple adaptari dupa preferintele personale sau dupa retetele din restaurante.
5. Nu prepara salata Caesar la o masa italiana
Daca te hotarasti sa prepari doar mancaruri italiene pentru invitatii tai, evita salata Caesar. Este foarte indragita de americani, dar niciun italian adevarat nu o consuma si nu o recunoaste ca facand parte din meniul traditional.
6. Nu conuma cappucino la finalul mesei
Fie ca iei masa la restaurant, fie ca o iei acasa, trebuie sa stii ca la final nu se bea niciodata cappucino, ci cafea. Sigur, poti consuma cappucino, daca il preferi in locul cafelei, dar un italian adevarat nu va trada niciodata ceasca de cafea pentru un produs dulce cum este cappucino.
Sursa foto: capuano5g.wordpress.com