Planta provine din Nord-Estul Braziliei insa aceasta este cultivata in prezent atat in America cat si in Asia si Africa.
Tapioca este un amidon alimentar extras din radacina de Manioc (planta cunoscuta si sub denumirea de Cassava). Radacina plantei este procesata si apoi transformata in faina, boabe sau fulgi de tapioca.
Sursa foto: paleoplan.com
Tapioca, un aliment sanatos si hranitor
Tapioca este un aliment sanatos si hranitor atat pentru copii, cat si pentru adulti. Aceasta este bogata in acid folic (vitamina B9), fier, calciu, fosfor, potasiu, acizi omega 3, acizi omega 6 si fibre. Este o sursa excelenta de carbohidrati si nu contine gluten, fiind recomandata persoanelor cu intoleranta la gluten.
Cum se foloseste tapioca
Sursa foto: pixabay.com
Tapioca este recomandata in alimentatia copiilor dar si pentru un mic dejun sanatos pentru adulti. Tapioca este folosita in special sub forma de perle, la prepararea budincilor, carora li se pot adauga arome si fructe, dupa preferinte. In schimb, faina de tapioca poate fi folosita la prepararea prajiturilor sau clatitelor.
Atentie! Tapioca este toxica daca nu este preparata corect! Aceasta contine cantitati mici de glicozide cianogene (cianuri), motiv pentru care nu se consuma niciodata in stare cruda. Aceasta trebuie preparata termic foarte bine, pentru a distruge cianurile continute de aceasta.
Sursa foto principala: jamieoliver.com