Sfaturi culinare

#meniu #30 minute #meniu 30 minute #gatit #culinar #sfaturi culinare

Ce poti gati in 30 de minute

Iti este foame si nu stii ce ai putea sa mananci mai repede? Ai aflat ca vei avea parte de o vizita surpriza din partea prietenilor peste o jumatate de ora si nu ai nimic pregatit? Noi te ajutam cu cateva idei de mancaruri pe care sa le pregatesti in 30 de minute.
 

1 De ce ai nevoie pentru a pregati un meniu in 30 de minute
 

Un timp scurt de preparare iti restrange foarte mult posibilitatile pentru ideile de mancaruri pe care sa le incluzi in meniu. Insa nu trebuie sa uiti faptul ca pentru a pregati o masa in 30 de minute te poti baza pe legume (cartofi, broccoli , ardei, ceapa, rosii, morcovi), fructe, anumite tipuri de carne (peste, pui), oua, orez, paste, lapte si produse derivate din lapte, precum si pe paine si sosuri.

Cu acestea poti pregati supe, salate, sandwich-uri, aperitive usor de preparat, feluri principale si deserturi, care pot fi combinate in meniuri. Singura granita pe care ai putea-o avea este propria imaginatie. In plus, nu uita sa folosesti si conservele pe care le ai deja in casa.
 

2 Ce mancaruri poti face cu ajutorul legumelor
 

Nu uita ca daca vei alege cartofii pentru a pregati mancare, vei reusi sa gatesti intr-un timp foarte scurt pentru ca acestia se fierb si prajesc intr-un timp scurt. Insa pe langa cartofi foloseste rosii, ardei, broccoli, ceapa, spanac sau morcovi, pe care le poti combina in mancaruri delicioase.

Le poti gati fie prin fierbere, fie prin prajire, atat in combinatie cu carne, ci si de sine statatoare, pentru a obtine supe, supe crema, legume coapte, piureuri de legume sau in combinatie cu branza, care le va adauga un plus de gust.
Global Photo
In plus, daca vei alege sa gatesti salate, aria de legume pe care le poti folosi in stare cruda se largeste, un exemplu in acest sens fiind varza, care poate fi adaugata in salatele tale.
 

3 Ce poti gati cu carne
 

Daca vrei sa mananci carne intr-o masa pregatita rapid, atunci ar trebui sa o ai cumparata in stare proaspata, pentru a nu mai fi necesara dezghetarea. Curat-o bine si spal-o si pune-o in tigaie, ori pe gratarul aragazului, pentru a fi gata in jumatate de ora. Cel mai bine ar fi sa alegi carnea de pui sau de peste, pentru ca aceasta nu necesita un timp indelungat de gatire.
 

4 Salatele si sandwich-urile sunt cele mai usor de preparat
 

Aceste doua feluri de mancare sunt nu doar sanatoase, ci si cele mai rapide. Taierea ingredientelor nu necesita foarte mult timp, asa cum nici prepararea dressing-ului nu dureaza prea mult. Chiar si daca prajesti o parte dintre ingrediente, o jumatate de ora va fi de ajuns pentru a obtine o salata gustoasa.

Pinoycravings.comSandwich-urile sunt de asemenea simple si gustoase. Ingredientele si combinatiile pe care le faci pentru a le obtine tin doar de imaginatia ta. In plus, daca le decorezi cu talent, ar putea deveni un punct de atractie pe masa.
 

5 Pastele sunt o solutie rapida pentru o masa gustoasa
 

Pune in paralel la fiert pastele si sosul pentru paste. Taie ingredientele pentru sos cat se incalzeste apa pentru paste si amesteca-le cu rabdare, fara a le grabi, 30 de minute sunt de ajuns pentru a termina pregatirea lor. Fie ca alegi spaghetele carbonara sau milanezele, rezultatul va fi unul gustos si apreciat.
 

6 Mancarurile pe baza de oua sunt foarte usor de preparat
 

Fie ca fierbi ouale si le adaugi in salate, fie ca le prajesti sau adaugi intr-o omleta, alaturi de carne sau in varianta simpla, rezultatul va fi o mancare gustoasa, sanatoasa si usor de preparat. Omletele pot fi consumate ca atare, impreuna cu salate sau garnituri de legume, dar si adaugate in sandwich-uri gustoase.
 

7 Supele
 

Supele de legume sunt mancaruri gustoase si hranitoare si mai ales usor de preparat. Fie ca alegi varianta de supa simpla, fie pe cea de supa crema , rezultatul final va fi unul savurat de intreaga familie. Acest fel de mancare se pregateste rapid, curatand legumele si punandu-le la fiert, fie cu apa, fie cu lapte sau amestec de alte ingrediente care sa ofere un plus de gust produsului final. Poti alege in acest sens intre supa crema de cartofi, supa crema de dovleac, o supa de ardei rosii cu busuioc sau o supa de broccoli si branza.
 

8 Deserturile
 

Pentru a prepara deserturi delicioase ar trebui sa te bazezi mai ales pe fructe, dar si pe aluaturi de tipul clatitelor. Taie fructele pe care le ai in casa in salate de fructe delicioase si foarte bogate in vitamine si pregateste clatite pe care le poti umple cu gemuri, ciocolata sau chiar fructe crude.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului