Sfaturi culinare

#mancare sarbatori #sfaturi culinare #alimentatie #dieta #sarbatori

Ce sa mananci ca sa nu te simti vinovat de sarbatori

De sarbatori este important ca atunci cand gatesti sa iei in considerare si continutul caloric al fiecarei portii. Fa alegeri inteligente de la aperitive la desert, in asa fel incat sa nu ai niciodata sentimentul de vina din cauza meselor de sarbatori.

Iata ce sa mananci pentru a-ti proteja sanatatea si pentru a nu lua in greutate odata cu sarbatorile de iarna:


Aperitive din biscuiti

De sarbatori, pregateste aperitive satioase, care te ajuta sa te saturi mai repede. In acest fel vei manca mai putin din felurile principale si nu vei acumula kilograme. Topeste niste branza Brie si intinde-o pe biscuiti. Adauga fructe de padure si serveste. Un astfel de aperitiv poate avea 190 calorii.


Cocktail de creveti

Crevetii sunt saraci in calorii si bogati in proteine, fiind alimente hranitoare si gustoase, potrivite pentru mesele festive. 10 creveti contin numai 50 de calorii. Pune in cupe largi frunze de salata. Aranjeaza crevetii pe marginea cupei si toarna un sos cocktail pentru creveti, facut din maioneza, ketchup, sos Worcestershire si coniac. Presara patrunjel tocat si serveste.


Sunca de porc la cuptor

Sunca de porc este un tip de carne cu un continut mai scazut de grasime. Acest fel principal, insa, poate contine multe calorii daca il gatesti cu sosuri dulci precum cele de ananas. Fa friptura in suc propriu sau cu legume, in loc de sosuri bogate in zahar. O portie de sunca de porc are 140 calorii.


Votca de afine cu gheata

Toarna in pahare 20-30 ml de votca de afine, umple restul paharului cu gheata si decoreaza-le cu crengute de brad si afine congelate. O astfel de bautura are 100 calorii.


Banane cu nuci de cocos

In loc de cozonac si prajituri, pregateste de sarbatori deserturi simple si dietetice. Taie doua banane in felii si da-le prin 4 lingurite de cacao, apoi scutura feliile sa elimini excesul. Imparte 4 lingurite de nuca de cocos rasa peste feliile de banane si serveste. Acest desert simplu are doar 80 de calorii.


Parfait cu ananas

Parfait-ul este un desert potrivit pentru o ocazie speciala cum sunt sarbatorile de iarna. Daca il faci din fructe si iaurt, vei obtine un preparat rapid, gata in 5 minute si cu un continut caloric de sub 110 calorii. Pune 290 grame de iaurt degresat impartit in 4 cupe. Adauga o cana si un sfert de zmeura decongelata si o cana si jumatate de bucati de ananas. Serveste imediat.

Sursa foto: glutenfreeinbrisbane.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare