Faina de porumb si mamaliga. Culoarea galbena simbolizeaza aurul si aduce noroc in casa celor care au mamaliga pe masa de Craciun. In plus, mamaliga merge de minune alaturi de traditionalele sarmale.
Carnea de porc este considerata un aliment miraculos in multe tari, inclusiv in Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria. Porcul simbolizeaza progres, deoarece animal nu merge niciodata cu spatele. Asadar, traditionala friptura de porc, indiferent ca este preparata pe gratar sau la cuptor, nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de Craciun
Salatele nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craicun. Pe coasta de sud a Europei, oamenii mananca fel de fel de legume cu frunze verzi, inclusiv spanac, conopida, varza si sfecla in ziua de Anul Nou, caci datorita culorii lor verzi se spune ca acestea sunt aducatoare de bani. Verdele este oricum culoarea sperantei.
Fasolea si mazarea sunt si ele considerate simboluri ale norocului si prosperitatii. Aceste alimente nu doar ca sunt sanatose, dar sunt si versatile si pot fi incluse in preparatele pentru masa de Anul Nou. Un sote de mazare verde rezolva problema. Despre fasole o poti folosi pentru piureuri in combinatie cu alte legume, potrivit realitatea.net.
Rodiile sunt considerate semn de abundenta. In plus, culoarea rosie a acestora aminteste de Craciun, fiind ideale pentru decorarea platourilor, in salate sau ca atare, alaturi de alte fructe.
Sursa foto: mirror.co.uk