Sfaturi culinare

#alimente care aduc noroc #alimente traditionale #alimente Craciun #masa de craciun #craciun

Ce sa nu-ti lipseasca de pe masa de Craciun ca sa-ti mearga bine

Pregatesti din timp preparatele specifice Craciunului, insa stii care sunt acele alimente care aduc noroc? Superstitiile spun ca de Revelion trebuie sa manci peste ca sa ai parte de un an prosper. Putini stiu insa ca si masa de Craciun trebuie sa fie plina si bogata in alimente diverse. Iata care sunt alimentele care aduc noroc si care nu trebuie sa-ti lipseasca sub niciun ghip de pe masa de Craciun.

Faina de porumb si mamaliga. Culoarea galbena simbolizeaza aurul si aduce noroc in casa celor care au mamaliga pe masa de Craciun. In plus, mamaliga merge de minune alaturi de traditionalele sarmale.

Carnea de porc este considerata un aliment miraculos in multe tari, inclusiv in Cuba, Spania, Portugalia, Ungaria sau Austria. Porcul simbolizeaza progres, deoarece animal nu merge niciodata cu spatele. Asadar, traditionala friptura de porc, indiferent ca este preparata pe gratar sau la cuptor, nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de Craciun

Salatele nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Craicun. Pe coasta de sud a Europei, oamenii mananca fel de fel de legume cu frunze verzi, inclusiv spanac, conopida, varza si sfecla in ziua de Anul Nou, caci datorita culorii lor verzi se spune ca acestea sunt aducatoare de bani. Verdele este oricum culoarea sperantei.

Fasolea si mazarea sunt si ele considerate simboluri ale norocului si prosperitatii. Aceste alimente nu doar ca sunt sanatose, dar sunt si versatile si pot fi incluse in preparatele pentru masa de Anul Nou. Un sote de mazare verde rezolva problema. Despre fasole o poti folosi pentru piureuri in combinatie cu alte legume, potrivit realitatea.net.

Rodiile sunt considerate semn de abundenta. In plus, culoarea rosie a acestora aminteste de Craciun, fiind ideale pentru decorarea platourilor, in salate sau ca atare, alaturi de alte fructe.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului