Exista insa un secret care poate elimina aceasta problema rapid. Trucul acesta este foarte popular la spanioli si la portughezi. Pentru a nu se lipi orezul de cratita acestia adauga in timpul fierberii un ingredient secret: cateva lingurite de zeama de lamaie sau portocala.
Orezul nu se va prinde de fundul vasului, iar aroma de lamaie sau portocala va transforma reteta clasica in ceva extrem de gustos. De asemenea, ca sa iasa delicios orezul cu lapte, este foarte important sa speli bine boabele, sa le strecori cu o sita, abia apoi sa il pui la fiert.
In timpul fierberii impreuna cu laptele, este bine sa pui doua betisoare intregi de scortisoara pentru care aroma sa se imbibe bine. Ca sa nu se prinda de oala, este indicat sa amesteci incontinuu, iar in ajutor iti va sari lamaia. Atunci cand se formeaza o pielita deasupra laptelui este semnul ca desertul este gata. Trucul cu lamaia este unul la care recurg foarte des spaniolii.
Explicatia este simpla: nu doar ca preintampina lipirea orezului de oala, ci ii va extinde termenul de valabilitate, asa ca il vei putea consuma mai multe zile la rand.