De ce se farama galustele
Atunci cand prepari compozitia pentru galuste este indicat sa nu o lasi sa stea prea mult timp pana o adaugi in supa. Aceasta trebuie sa aiba o consistenta densa, sa nu curga. Astfel, daca prima galusca se destrama, este clar ca nu are consistenta perfecta si este indicat sa mai adaugi o lingurita de gris, apoi sa mai lasi compozitia 1-2 minute.
In cazul in care galustele iti ies prea tari, atunci trebuie sa afli un secret al celor mai iscusiti bucatari. Acestia adauga peste galuste o cana cu apa rece. Procedeul se numeste temperare, iar scaderea temperaturii lichidului va face ca galustele sa fie supuse unui proces termic gradual, care le va permite sa fiarba complet si sa absoarba lichidul, devenind astfel pufoase.
Reteta de galuste pufoase
• 3 oua
• 300 g gris
• un praf generos sare
Cum se prepara galustele pufoase
Ouale trebuie scoase din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei inainte de a le folosi. Separa apoi ouale si bate albusurile spuma. Toarna peste ele si galbenusurile unul cate unul si un praf de sare. Adauga apoi grisul in ploaie si amesteca cu grija, pentru a nu face cocoloase. Cand compozitia este suficient de groasa, se lasa 10 minute sa se umfle grisul.
Uda o lingura in supa si ia din compozitie, apoi adauga galusca in supa usor. Continua procesul cu toate galustele, apoi asteapta ca supa sa clocoteasca la foc mare. Imediat dupa ce supa si galustele au clocotit se toarna o cana de apa rece, raspandita peste toate galustele. Infinal, se adauga patrunjelul care va da intregii supe de galuste un gust desavarsit.
Sursa foto: youtube.com