Sfaturi culinare

# pastrare capsuni #capsuni

Cel mai bun mod de pastra capsunile proaspete cat mai mult timp. Trucul pe care trebuie sa il stie toata lumea

Capsunile sunt delcioase si au numeroase beneficii pentru sanatate. Din pacate, se pot altera foarte repede si usor. Pentru a le pastra mai mult timp, exista insa un truc super simplu.

 

Tot ce trebuie sa faci este sa le speli cu otet, dar si sa urmezi cateva sfaturi simple. Imediat dupa ce le cumperi, caspunile trebuie spalate pentru a indeparta urmele de pamant si pesticide, bacterii sau alte microorganisme. Unii experti recomanda spalarea lor cu putin otet, astfel incat aceste bacterii sa fie eliminate definitiv.

Dupa ce le-ai curatat, capsunile trebuie uscate foarte bine pentru ca umeazeala sa nu le inmoaie. Pune-le apoi intr-un recipient mare, acoperit cu hartie, apoi fa gauri in ea pentru a fructele sa respire.

Este mai bine sa pastram capsunile in frigider pentru conservarea lor si, in plus, sa le separam de legume. Etilena din fructe poate deteriora legumele.

Capsunile sunt bogate in vitaminele C, K, antioxidanti si acid folic, ale caror proprietati sunt benefice sanatatii noastre.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare