Pentru detoxifierea de primavara, opteaza pentru o alimentatie bogata in ingrediente de sezon. Schimba dieta pentru ca organismul sa primeasca necesarul de vitamine si minerale .
Descopera in continuare cateva alimente potrivite pentru dieta de detoxifiere din aceasta primavara:
Carne
Pregateste carnea la gratar sau fierbe-o alaturi de legumele de sezon. Serveste-o cu salata verde, loboda, spanac, urzici, ceapa verde, praz, patrunjel, telina, leustean , pastarnac etc. Incearca o reteta de pui marinat la gratar, pe baza de ulei de masline, sos de rosii, usturoi si patrunjel.
Ridichi
Ridichile contin sulf si fibre, fiind benefice pentru digestie si pentru ficat. Din ridichi poti face multe tipuri de salata. Incearca o reteta de salata cu ridichi si branza albastra. Pe langa aceste ingrediente, salata necesita si alte alimente de primavara, precum ceapa verde si salata verde.
Sparanghel
Sparanghelul este un aliment care ajuta rinichii in procesul de detoxifiere. Totodata, sparanghelul este o sursa foarte buna de fibre. Daca vrei sa faci un preparat usor, dietetic , pregateste un sparanghel cu lamaie si menta. Pentru un plus de savoare, adauga menta proaspata.
Fasole verde
Fasolea verde este un aliment detoxifiant, bogat in minerale si satios. In perioada de primavara, fasolea verde poate fi folosita in compozitia unor salate usoare. Pregateste o salata de fasole verde cu rosii cherry si parmezan. Salata se aromeaza cu busuioc, usturoi, oregano si patrunjel.
Castravete
Castravetele are un efect depurativ asupra organismului. Alimentul contine multe minerale si apa, fiind una dintre cele mai bune legume in preparatele de primavara. Fa un suc de castravete si morcovi. Un astfel de preparat constituie o sursa naturala de energie, este plin cu vitamine si contine acid folic.
Castravetele este recomandat pentru proprietatile sale benefice pentru piele, unghii si par. In plus, morcovii contin antioxidanti si ajuta ficatul, regland tranzitul intestinal.
Foto: italianicious.com