Sfaturi culinare

#sfaturi culinare #pui # retete pui #preparare retete pui

Cele mai bune si usor de pregatit retete cu pui

Pentru ca nutritionistii o recomanda, este ieftina, versatila si se pregateste foarte repede, carnea de pui ocupa una dintre primele pozitii in topul preferintelor alimentare ale carnivorilor. Exista o multime de retete cu pui, asa ca nu iti va fi greu sa gasesti una preferata, pe care sa o servesti celor dragi la masa.

Iata cateva propuneri cu cele mai bune si mai usor de pregatit retete cu pui.


1. Salata de rucolla cu pui si portocala

Ideala pentru cinele tarzii, salata de pui cu rucolla si portocala se pregateste in mai putin de 20 de minute. Ai nevoie de un piept mare de pui (300 grame), pe care il bagi la cuptor, dupa ce l-ai condimentat in prealabil si l-ai stropit cu ulei de masline.

Dupa ce pieptul de pui este gata, il tai fasii subtiri si le asezi pe un pat de rucolla. Adaugi in salata felii curatate de portocala, apoi servesti totul cu un dressing simplu din zeama de lamaie, ulei de masline, sare si oregano uscat.


2. Paste cu piept de pui si sos de vodca

Pregateste-le celor dragi o portie de paste speciale, cu piept de pui si sos de vodca! Pentru patru persoane, ai nevoie de 500 grame de paste scurte, 250 grame de piept de pui, 1 ardei iute, 1 ceapa, 200 ml smantana lichida, 50 ml vodca, 100 grame parmezan, sare si ulei de masline.

Pune pastele la fiert, respectand intructiunile producatorilor, iar intre timp ocupa-te de pregatirea sosului cu vodca. Caleste ceapa in ulei incins, adauga pieptul de pui taiat bucatele mici, apoi ardeiul iute, sare si piper.

Lasa totul sa se rumeneasca usor, iar la final adauga vodca si flambeaza sosul. Stinge preparatul cu smantana lichida si lasa totul sa mai fiarba 3 minute, la foc mic. La final, amesteca pastele cu sosul de pui si vodca, apoi serveste pastele cu parmezan ras deasupra.


3. Pui cu broccoli stir-fry

Esti la dieta? Te poti bucura in continuare de mese delicioase, daca stii cum sa combini ingredientele preferate. Ai nevoie de 1 buchetel de broccoli, 1 piept de pui, 1 lingura ulei de masline, 2 catei de usturoi si 2 linguri de sos de soia.

Curata pieptul de pui de pielite, spala buchetelul de broccoli si taie-l in bucati potrivite. Incinge uleiul de masline, apoi adauga ingredientele taiate si lasa-le sa se rumeneasca usor, la foc iute, circa 5 minute. Adauga sosul de soia si usturoiul maruntit si mai lasa preparatul inca 3 minute pe aragaz. In mai putin de 15 minute, ai pregatit o masa delicioasa si economica!

Sursa foto: blog.foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete