Chutney de dovleac si ghimbir este ideal pentru condimentarea fripturilor la cuptor. Poate fi consumat si in diverse sandwich-uri, alaturi de o salata de rucola.
Ingrediente pentru chutney de dovleac si ghimbir
300 grame dovleac taiat in cubulete
150 ml suc de portocala
50 grame pasta din usturoi si ghimbir ras
75 grame stafide
300 grame zahar
1 lingurita seminte de chimion.
Cum se prepara chutney de dovleac si ghimbir
Amesteca intr-o cratita sucul de portocala cu pasta de usturoi si ghmbir, zaharul si stafidele. Lasa pe foc pana da in clocot si pana cand tot zaharul s-a dizolvat.
Adauga apoi dovleacul si chimionul. Amesteca bine si lasa pe foc timp de o ora. La final, dovleacul trebuie sa fie bine fiert, iar compozitia sa devina groasa.
Cum se serveste chutney de dovleac si ghimbir
Chutney de dovleac si ghimbir se serveste cu diverse preparate din carne sau sandwich-uri.
Sursa foto: uktv.co.uk