Sfaturi culinare

#ustensile #sfaturi culinare #ustensile gatit

Cinci ustensile prin care gatitul devine o placere

Privit cu scepticism in anii 90 si chiar si inainte, gatitul era mereu asociat cu paturile sociale cele mai de jos. Azi, sunt mult mai multi tineri care vor sa faca cariera in acest domeniu, constienti ca se pot realiza si profesional si material daca vor face asa cum trebuie meseria.

Datorita emisiunilor de specialitate, care au invadat in ultimii ani programele tv, tot mai multi oameni au inceput sa gateasca la ei acasa, dornici sa incerce tot soiul de retete care mai de care mai sofisticate.

Ce ustensile nu trebuie sa-ti lipseasca din bucatarie

Ustensilele de bucatarie sunt extrem de importante, aportul lor in realizarea retetelor fiind unul extraordinar. Asadar, pe langa linguri, cutite, furculite, polonic, paleta, clesti, zeci de vase si boluri, din bucataria ta nu trebuie sa lipseasca cinci piese de baza: termometrul de bucatarie, cantarul de bucatarie, curatatorul de legume si fructe, blenderul si tocatorul electric.

1. Termometrul de bucatarie

In bucataria moderna, gatitul nu se mai face deloc la intamplare, sau dupa ochi cum faceau bunicele sau mamele noastre. La o reteta, demna de un master-chef, temperatura mancarii a devenit vitala.

Termometrul de bucatarie iti va preciza cu exactitate care este temperatura mancarii si te va ajuta sa o aduci acolo unde trebuie.

2. Cantarul de bucatarie

Un rol esential il are si cantarul. Gramajele sunt foarte importante, cum spuneam nu se mai fac dupa ochi. Cu un astfel de aparat la indemana, retetele ce par mai sofisticate nu vor mai parea de neatins.

3. Curatatorul de fructe si legume

In zilele noastre, pentru foarte multi oameni, mancarea a devenit un adevarat stil de viata. Sunt tot mai multe persoane care sunt atente cu dieta zilnica, astfel ca supele creme sau sucurile sunt la loc de cinste.

Si in bucataria ta suntem convinsi ca este la fel si de aceea iti spunem ca trebuie neaparat sa ai in dotare un curatator de fructe si de legume. Este un mod practic prin care poti "rezolva" mai repede un suc sau o salata, dar poti pastra in intregime si fructul dar si leguma dupa ce ai eliminat coaja

4. Blenderul

Acesta se afla pe primul loc in multe bucatarii datorita caracteristicilor sale. Este un robot, practic, care te poate ajuta foarte mult la gatiti, indiferent ca pregatesti ceva pentru copil sau pentru oricine altcineva.

Poti incepe dimineata cu un smoothies delicios, realizat in cateva secunde din mai multe fructe, poti continua ziua preparand supe-creme, dar si alte aluaturi pentru prajituri, clatite sau alte deserturi. Toate ingredientele sunt amestecate foarte bine si rapid, rezultatul produsului fiind unul entuziasmant. Se pot realizat si diferite piureuri, in functie de legumele alese.

5. Tocatorul electric

Din bucataria ta nu trebuie sa lipseasca nici tocatorul electric. Isi face treaba exemplar, rapid si taie cu o precizie de chirurg. In plus, iti ofera un mare avantaj pentru ca in timp ce el isi face treaba, tu ai timp si pentru altceva. Aparatul toaca si marunteste orice aliment, de la carne, branzeturi, fructe, legume pana la nuci si alune.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din sfaturi-culinare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului